Ženevský autosalon se blíží, CAR4WAY má nové e-Golfy a ČEZ novou nabíječku

+ další novinky uplynulého týdne
Ženevský autosalon se blíží, CAR4WAY má nové e-Golfy a ČEZ novou nabíječku
  • Na ženevském autosalonu se dočkáme elektrifikovaných novinek od Audi, Subaru i Hondy
  • Elon Musk se osobně přiletěl podívat na první dodávky Modelu 3 do Evropy
  • České Budějovice mají novou rychlonabíjecí stanici od ČEZu
  • CAR4WAY rozšířilo počet nabízených Volkswagenů e-Golf

Ženevský autosalon se už blíží, a tak se postupně dozvídáme, co všechno jednotlivé automobilky na švýcarské půdě představí. Víme, že Honda ukáže prototyp svého elektromobilu, který dostane velký, prakticky přes celou palubní desku táhnoucí se displej. A to se nám, fanouškům technologií, rozhodně líbí.

Ženevský autosalon se blíží, CAR4WAY má nové e-Golfy a ČEZ novou nabíječku – fNews

Svůj koncept elektrického auta ukáže také Audi, a to konkrétně Q4 e-tron, který do sériové výroby dorazí na přelomu let 2020 a 2021. Neopomeneme ani Subaru, které tak trochu mlží. Jediné co víme je to, že ukáže dva elektrifikované modely.

Tesla Model 3

Dojde také na Teslu a její Model 3. Že se oficiálně začala distribuovat i v Evropě už jistě víte. Ale novinkou pro vás může být informace, že Elon Musk nasedl do svého soukromého tryskáče a přiletěl si dodávky Modelu 3 osobně zkontrolovat. A nebyl by to on, kdyby se tím nepochlubil na Twitteru.

CAR4WAY rozšířilo flotilu e-Golfu

Carsharing jako takový je poměrně novou službou. Ne každý dokáže ocenit jeho přínos a osobně si myslím, že největší rozmach budou podobné služby teprve zažívat. Jedním takovým carsharingem, je CAR4WAY, který působí především v Praze. Ten v nedávné době rozšířil svůj park Volkswagenů e-Golf. Nově jich má ve flotile hned 73.

Nová nabíjecí stanice v Českých Budějovicích

A jako obvykle se zmíníme i o nové nabíjecí stanici. Ta vyrostla v Českých Budějovicích u čerpací stanice Benzina. K dispozici jsou dvě vyhrazená místa pro elektromobily. Na stanici se lze využít nabíjecí standardy CHAdeMO, CCS Combo i Mennekes. Placení probíhá buď přes čip ČEZ, nebo aplikaci Polyfazer Direct.

Pre logo E-carsrent logo
Partnery pořadu fNews jsou PRE a pronájem elektromobilů E-CARS RENT
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze