Alza.cz bude prodávat i Teslu Model 3. Cena se s velkou rezervou vejde pod milion

aktualizováno
2
Alza.cz bude prodávat i Teslu Model 3. Cena se s velkou rezervou vejde pod milion
  • Tesla Model 3 bude stát jen lehce přes 900 tisíc korun s DPH
  • Na jedno nabití vůz urazí více jak 345 kilometrů
  • Vozy Tesla jezdí i zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič nebo zakladatel společnosti Rohlik.cz Tomáš Čupr

Aktualizováno 20. 7. 2017 11:15

Tesla slíbila, že Model 3 bude cenově dostupný pro větší masu lidí než v případě Modelu S a Modelu X. V USA má být cena v přepočtu pod jedním milionem korun. A jak to bude u nás?

„Odhad ceny základní verze je 750 tisíc plus DPH. Děláme všechny kroky pro to, abychom Model 3, na který je v současné době evidovaných 400 tisíc předobjednávek, poskytli našim zákazníkům co nejdříve. Vzhledem k obrovské poptávce jsme rádi, že naskladníme pár kusů,“ řekl Jaromír Řánek, Business Development Director v Alza.cz.

Celková cena s 21% DPH tak bude činit 907 500 Kč. Pokud vezmeme v potaz fakt, že Tesla Model 3 má na jedno nabití urazit více jak 345 kilometrů, šlo by tak o skvělou nabídku. Pro srovnání, takový Volkswagen e-Golf startuje ještě o více jak 50 tisíc výše.

Tesla
Model 3
BMW i3
94 Ah
Volkswagen
e-Golf
Nissan
Leaf
Reálný dojezd přes 345 km 200 km 200 km 150 km
Cena s DPH 907 500 Kč 989 300 Kč 959 900 Kč 730 000 Kč

Původní informace ze 17. 7. 2017: 

Alza.cz se nedávno vrhla do prodeje elektromobilů, a to poměrně ve velkém stylu. K dispozici byl Model S a Model X, který mohl být ve vaší garáží hned druhý den.

Nyní největší internetový obchod potvrdil, že do svého repertoáru zahrne i nejnovější přírůstek v rodině Tesly – Model 3. Je otázkou, kdy bude v nabídce, protože Model 3 má předobjednáno spoustu lidí a první kusy by se do České republiky měly dostat až příští rok.

Alza.cz chce rozhýbat český trh s elektromobily. Tento druh pohonu si oblíbil například zakladatel a majitel Seznamu Ivo Lukačovič. „Elektromobily kompletně změní celé odvětví autoprůmyslu. Nechápu, proč ostatní automobilky nechávají Tesle takový náskok. Mám bílý Model X a jsem neskutečně spokojen. Hlavně doufám, že si výhody ježdění v elektroautech společnost co nejdříve uvědomí. Potřebujeme tuto planetu pro naše děti a další generace. Elektromobilita je první a nejdůležitější krok, který k tomu povede,“ přiblížil Lukačovič.

Teslou jezdí i Tomáš Čupr, zakladatel společnosti Rohlik.cz. „Všechny věci, které mění svět, vypadají na začátku bláznivě. A tak to bylo i s elektromobily. Proto jsem si předloni pořídil Teslu a i proto aktivitě Alzy fandím. Vize zeleného Rohlíku nás baví. Už příští rok bychom se například chtěli zbavit flotily závislé na fosilních palivech," uvedl Čupr.

První kus Modelu 3 dostal samotný Elon Musk jako dárek k narozeninám. Model 3 má být cenově dostupný elektromobil. Cenovka má být pod jedním milionem korun a dojezd je vyšší jak 345 kilometrů. Změnou oproti Modelu S a X prošel interiér, kterému už nedominuje vertikálně, nýbrž horizontálně uložený displej. Zajímavostí je i absence jakýchkoliv budíků či displeje před volantem a nenajdeme tam ani head-up displej.

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
co?
spoustu lidi ma objednano?tipuju ze ted to bude v CR tak max 10ks

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze