Tesla se toho nebojí. Model 3 definitivně žádný head-up displej nedostane

1
Tesla se toho nebojí. Model 3 definitivně žádný head-up displej nedostane
  • Rychlost, navigaci a další informace bude zobrazovat středový displej
  • Vše potvrdil Elon Musk kde jinde než na svém Twitteru

O Tesle Modelu 3 se toho napsalo opravdu hodně. Jednu dobu se také mluvilo o tom, že dostane revoluční head-up displej, tedy displej před volant, který vám na čelní sklo promítá různé informace, jako je vaše rychlost, kolik v daném úseku můžete jet či navigační pokyny. Jenže vše bude jinak.

Celý interiér se nám před pár dny odhalil, ale žádný head-up displej v něm k vidění nebyl. Evidentně pár lidí tato nejasnost trápila podobně jako nás, a tak to vzali do svých rukou a zeptali se toho nejpovolanější – Elona Muska. A odpověď?

Tesla Model 3 žádný head-up displej nedostane. Nabízí se tedy otázka, kde přesně bude řidič sledovat aktuální rychlost. Odpověď je vcelku jasná: bude se muset zobrazovat na 15palcovém dotykovém displeji uprostřed palubní desky.

Pokud tomu skutečně tak bude, bude se jednat o velmi nepraktické řešení, zvláště když z vlastní zkušenosti vím, že na českých silnicích se sice tolik neřeší piráti silnic, ale na rovném úseku, který je tak dlouhý, že nakonec nedohlédnete ani dalekohledem, vám policisté neodpustí ani 98 km/h. Ale o tom až jindy.

Jasné je, že středový displej bude odvádět vaši pozornost. A to nejen kvůli rychlosti, ale také kvůli navigačním pokynům a samozřejmě i médiím.

Na druhou stranu jsme si již zvykli, že Tesla jde proti proudu. A ono je to dobře. Alespoň je tu někdo, kdo se změny nebojí, i když z ní občas plynou pořádné problémy.

Tesla Model 3 Long Range (E5)

Rozměry4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
Výkon258 kW
Baterie75 kWh, Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)614 km

Tesla Model 3 urazí na jedno nabití až 346 kilometrů. Z klidu na sto vystřelí za 5,6 sekundy a k dispozici bude 100 různých konfigurací. Termín doručení Tesla udává více jak rok. Jestliže nemáte Teslu Model 3 předobjednanou, tak si chvilku počkáte.

Zdroj: twitter.com