Tesla Model 3 se dále odhaluje. Co vše víme?

3
Tesla Model 3 se dále odhaluje. Co vše víme?
Fotografie: Tesla
  • Displej je orientovaný na šířku a má úhlopříčku 15 palců
  • Dojezd na jedno nabití činí 346 kilometrů
  • Za nabíjení na Superchargerech se bude platit

Příchod Tesly Modelu 3 se nezadržitelně blíží, a tak se dočkáváme dalších a dalších střípků, abychom si mohli postavit celkový obrázek. Například včera se dostala na internet fotografie interiéru, kde je vidět na šířku umístěný displej. Dnes jsme se v této věci dočkali oficiálního vyjádření. A s jistotou toho nyní víme ještě víc.

Tesla Model 3 srování s Modelem S

Displej v interiéru bude opravdu pouze jeden, a to o velikosti 15 palců. Před řidičem však žádný takový nebude. O tom, zda se dočkáme aspoň head-up displeje, prozatím nevíme. Dále víme, že zrychlení z klidu na 96 km/h proběhne za 5,6 sekund a urazit na jedno nabití má Tesla Model 3 přes 215 mil, tedy více než 346 kilometrů. To, že za nabíjení na Superchargerech budeme platit, se vědělo už dříve.

Tesla Model S Tesla Model 3
Zrychlení 0–60 mil (sekund) 2,3 (P100D Ludicrous) 5,6
Dojezd (mil) 249–335 (EPA) 215+
Nabíjení na Superchargeru zdarma pro 1. majitele zpoplatněné
Rozsah posádky 5 dospělých, 2 děti 5 dospělých
Termín doručení měsíc přes rok

Oproti Tesle Modelu S nabídne Model 3 sezení pro 5 dospělých osob. A také nebude k dispozici tolik možností přizpůsobení. Například u Modelu S je to více jak 1 500 variant, kdežto Model 3 se bude muset spokojit s méně než 100.

Jako termín doručení uvádí Tesla dobu vzdálenou více jak jeden rok, takže pokud Model 3 chcete a nemáte zaplacenou předobjednávku, budete si muset opravdu počkat.

Zdroje: twitter.com, tesla.com

Diskuze ke článku
Adam Cvrček
Adam Cvrček
Naposledy upraveno: 26. 5. 2017 13:59
Nemělo by jste tam psát \"dojezd bude až 215 mil\" když v tý tabulce je napsáno 215+ mil, takže vlastně by tam mělo být minimálně 215 mil nebo 345km. Taky to nejsou všechny informace které unikly...
Nechci být hater ale zkuste tam těch informací dát víc, na druhou stranu chápu že chcete aby bylo hodně jednotlivých článků.
Patrik Svatoš
Patrik Svatoš
Zdravím Adame,

máte pravdu. V textu je to opraveno.

Každopádně ve článku jsou všechny informace, které Elon Musk sdílel na svém Twitteru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze