Abt Cupra po víkendu čekají změny, Müller míří ke konkurenci

Abt Cupra po víkendu čekají změny, Müller míří ke konkurenci
Fotografie: Formule E
  • Nico Müller po sezoně ukončí spolupráci s týmem Abt Cupra
  • Podle posledních informací zamíří do Andretti
  • V zákaznickém týmu Porsche by měl nahradit Normana Nata

Se zajímavou zprávou před víkendovým finále Formule E v Londýně přišel tým Abt Cupra. Jeho řady po jubilejní 10. sezoně šampionátu opustí švýcarský pilot Nico Müller. Oznámeno naopak nebylo, kam kroky talentovaného závodníka povedou. Proslýchá se však, že v rámci navazování vztahů s Porsche zamíří do jeho zákaznického týmu Andretti, kde nejsou spokojeni s výkony Normana Nata.

Za změnou kombinézy stojí především Müllerovy výkony, kterými na sebe upoutal velkou pozornost. Od loňského návratu do Formule E totiž v podprůměrné Cupře odváděl nadstandardní služby. Jeho zaměstnavatel se po špatném vstupu do nové éry zároveň rozhodl změnit dodavatele pohonného ústrojí. Od indické Mahindry utíká ke značce Lola, která letos ohlásila velký comeback na závodní dráhu. Müllera, jenž s Abtem spolupracoval několik let i v rámci série DTM, tak čeká emotivní loučení.

„Tento víkend pro mě bude speciální. Na jedné straně se těším na místo, trať a fanoušky. Na druhou stranu se cítím melancholicky a cítím velkou vděčnost po dvou letech strávených v tomto týmu. Bylo to nesmírně náročné období, ale zároveň nás to sblížilo. Vždycky jsme táhli za jeden provaz a jsem si jistý, že to tak bude i naposledy v Londýně.“


„Chceme do toho s celým týmem dát všechno, užít si tyto dny a pokusit se získat dva dobré výsledky. Londýn je skvělá trať – velmi úzká, s vnitřními i venkovními úseky a všudypřítomnými bariérami, jak to z Formule E známe. Dám do toho všechno, aby byl tým ještě jednou hrdý,“ prohlásil Nico Müller pro oficiální stránky soutěže.

Abt Cupra tak nyní bude muset hledat adekvátní náhradu, což s ohledem na formu týmu nebude vůbec snadný úkol. Jak zdůraznil šéf stáje Thomas Biermaier, odchod Müllera z Kemptenu není jeho rozhodnutím, jako spíš samotného pilota, který se rozhodl jít za lepším.

„Naším přáním bylo udržet Nica v týmu a být s ním opět úspěšný. Nyní musíme přijmout jeho rozhodnutí a popřát mu vše nejlepší do budoucna. Jménem celého týmu bych chtěl Nicovi poděkovat za jeho nasazení a obětavost. Samozřejmě bychom si všichni přáli více úspěchů, ale i v těchto těžkých časech vždy odvedl skvělou práci a předváděl silné výkony. I nadále zůstává součástí rodiny Abt a bude zde vždy vítán,“ nechal se slyšet Biermaier.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze