Že Tesla notoricky nestíhá? Výroba Modelu 3 překvapivě začne o dva týdny dříve

Že Tesla notoricky nestíhá? Výroba Modelu 3 překvapivě začne o dva týdny dříve
  • První vůz by mohl opustit fabriku tento pátek
  • Produkce začne na tisíci vozech týdně

Objednávek na Teslu Model 3 již bude daleko přes 400 tisíc (i když přesné číslo se pořád neví) a všichni budoucí zákazníci nyní můžou slavit. Výroba jejich vytouženého elektromobilu totiž začne s dvoutýdenním předstihem. Podle Elona Muska automobilka splnila všechny požadavky pro začátek výroby a první vozy začnou vyjíždět z továrny již tento pátek.

Dodavatelský řetězec prozatím počítá s první tisícovkou vozů vyrobenou týdně, brzy by se však mělo číslo rychle zvyšovat. Ke konci roku by tak mohlo každým týdnem jezdit na silnici o 5 tisíc vozů více. Doufáme, že první vyrobené vozy nebudu vypadat jako prototypy, na kterých byly vidět různě široké spáry mezi díly i na několik metrů. I v ostatních automobilkách bývají první vyrobené vozy problémové, je tak otázkou, jestli si nepočkat na nějaký kousek se všemi mouchami pěkně vychytanými.

Nejmenší model automobilky Tesla by se neměl bát ujet 350 kilometrů na jedno nabití a zároveň by měl být také tím nejlevnějším. Kvůli velkému zájmu ale budeme rádi, když se prvních vozů v Evropě – i přes zrychlenou produkci – dočkáme do konce roku.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze