Warner Bros prodal akcie Formule E. Novým vlastníkem série je Liberty Global

Warner Bros prodal akcie Formule E. Novým vlastníkem série je Liberty Global
Fotografie: Formule E
  • Telekomunikační koncern Liberty Global se stal novým většinovým vlastníkem Formule E
  • Odkupem akcií společnosti Warner Bros Discovery nyní drží 65 % akcií
  • Zbylá část akcií i nadále zůstane v rukou minoritních vlastníků

Společnost Liberty Global, která do Formule E investovala již před 10 lety, nově odkoupí akcie Warner Bros Discovery a stane se většinovým vlastníkem závodní série. Pokud transakci schválí regulační orgány, zobchodováno bude ke konci roku 2024. Následně bude Liberty Global vlastnit 65 % akcií. Zbývajících 35 % zůstane i nadále v rukou minoritních akcionářů. Ačkoliv pod mezinárodní telekomunikační koncern patří i Liberty Media, vlastník práv na F1, dohoda o odkupu Formule E je nezávislá na jejich obchodních činnostech.

Zpráva přichází v době, kdy vrcholí přípravy na 11. sezonu, přičemž minulý týden byl schválen nový kalendář na nadcházející ročník. Do další fáze rovněž vstupuje i vývoj nové generace aut, která vejde v platnost počínaje rokem 2027. Většina investic proto poputuje právě těmito směry a vstříc propagaci širší veřejnosti. „Klíčovými oblastmi růstu byla technologie vozů. Skok mezi generacemi 3.5 a 4, které dělí pouze něco přes dva roky, je obrovský. Bude to neuvěřitelný závodní speciál. Druhou oblastí jsou lokace, kde pořádáme závody, kam vyjíždíme s naší show a jak přitahujeme nové diváky. Tento týden jsme oznámili kalendář, který je nejrozsáhlejší v historii. Snad jako fanoušci motoristického sportu dokážete ocenit, že je v něm několik ikonických a odvážných kroků.“


„Jsme na vrcholu odblokování exponenciálního růstu. Proto je naprosto zásadní mít tak přesvědčivého investora, jakým je Liberty Global, který za námi stojí v době, kdy rozšiřujeme naši stopu, investujeme do technologií a budujeme povědomí,“ uvádí v oficiálních tiskových materiálech ředitel šampionátu elektrických formulí Jeff Dodds.

„Toto je klíčový okamžik pro Formuli E. Stejně jako každá sportovní platforma, i Formule E potřebuje kapitál a rovněž i přesvědčení. Obě tyto věci hodláme v tomto kritickém období sérii poskytnout. Šampionát má obrovský potenciál dalšího růstu a zároveň integruje nejpokročilejší standardy udržitelnosti ve sportu. Naše investice je pokračováním přístupu k disciplinované rotaci kapitálu v našem portfoliu Ventures a naší strategie dlouhodobých investic do vysoce atraktivních podniků,“ nechal se naopak slyšet Mike Fries, generální ředitel společnosti Liberty Global.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze