Vyzkoušeli jsme vylepšený režim „Nerušit“ v iOS 11

Vyzkoušeli jsme vylepšený režim „Nerušit“ v iOS 11
  • Vylepšení se týká zejména jízdy v autě
  • iOS 11 je volně ke stažení od úterý

V úterý v 19 hodin středoevropského času Apple uvolnil aktualizaci svého nejnovějšího systému iOS 11. Ta přinesla několik zásadních novinek.

Především s iOS 11 byla aktualizovaná funkce „Nerušit“ („Do Not Disturb“). Tato funkce se hodí hlavně při jízdě v autě a jakmile vám někdo napíše SMSku, iPhone mu automaticky odešle vámi předdefinovanou zprávu, třeba že právě řídíte.

Do Not Disturb Apple

V nastavení si můžete vybrat, komu se má SMS zpráva o tom, že jste za volantem, odesílat. Stejně tak si můžete zvolit, zda si režim aktivujete ručně, popřípadě zda se aktivuje při spárování telefonu přes Bluetooth. Poslední volbou je, že iPhone automaticky rozezná, že jedete v autě a aktivuje se sám.

Vše fungovalo pouze ve chvíli, kdy jsme si režim zapnuli manuálně. Při konstantní jízdě 90 km/h iPhone nerozeznal, že jedeme v autě, a SMSky nám normálně chodily. Podobná situace byla i ve chvíli, kdy byl telefon spárován s infotainmentem vozu.

Na příchozí hovory vás iPhone bude dál upozorňovat, což je vcelku logické. Hovor totiž můžete přijmout přes Bluetooth a při řízení vás to nezaměstnává tolik jako čtení zprávy.

Text zprávy, která se druhé straně odesílá, si samozřejmě můžete sami navolit. Pokud si necháte nastavený výchozí text, vypadá takto: „I’m driving with Do Not Disturb While Driving turned on. I’ll see your message when I arrive at my destination.“ Bez ohledu na to, zda si tento text upravíte dle obrazu svého, Apple ještě automaticky odešle druhou zprávu: „(I’m not receiving notifications. If this is urgent, reply ‚urgent‘ to send a notification through with your original message.)“

Můžeme potvrdit, že opravdu stačí odeslat SMS „urgent“ a druhé straně najednou iPhone zapípá.

Aktualizace dorazila také na Apple Watch, ale tam se nic nemění. Ve chvíli, kdy na Apple Watch nastavíte režim „Nerušit“, nastaví se také na iPhonu. Funguje to i opačně – pokud na iPhonu zvolíte „Nerušit“, protože jste za volantem, pak Apple Watch přejdou do stejného módu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze