Mercedes-Benz myslí na milovníky kvalitní hudby. Přináší technologii Spatial Audio

Mercedes-Benz myslí na milovníky kvalitní hudby. Přináší technologii Spatial Audio
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Využít ji mohou majitelé vrcholných modelů značky
  • Posádka vozu si užije hudbu ve studiové kvalitě

Společnosti Apple a Mercedes-Benz dnes oznámily, že renomovaná technologie Spatial Audio hudební streamovací služby Apple Music s podporou pro Dolby Atmos bude poprvé ve vozech Mercedes-Benz zajišťovat zážitky z nezkresleného poslechu. Služba Apple Music s technologií Spatial Audio je integrována do informačního a multimediálního systému nejprve v modelech Mercedes-Maybach třída S, EQS, EQS SUV, EQE, EQE SUV a třída S. Tato vozidla díky tomu umožňují zážitky z poslechu ve studiové kvalitě. Řidiče a spolujezdce obklopuje ještě intenzivněji než v jakémkoli koncertním sále komplexní zvuk s neporovnatelně multidimenzionální prostorovostí a čistotou.

„Kvalita zvuku je pro Apple Music mimořádně důležitá. Proto máme ze spolupráce s Mercedesem velkou radost. Díky ní je Spatial Audio na Apple Music poprvé k dispozici jako nedílná součást vozu,“ říká Oliver Schusser, viceprezident společnosti Apple odpovědný za Apple Music a Beats. „Spatial Audio je revolucí způsobu, jímž umělci vytvářejí hudbu a fanoušci ji poslouchají. Je to zážitek, který nelze vyjádřit slovy. Společně s Mercedesem máme nyní ještě více možností, jak našim předplatitelům na celém světě nabízet podmanivé hudební zážitky. Spojujeme naše síly, abychom našim zákazníkům nabídli v tomto odvětví opravdu jedinečné hudební zážitky,“ říká Markus Schäfer, člen představenstva a technický ředitel společnosti Mercedes Benz Group AG, odpovědný za vývoj a nákup. „Jsme hrdí na to, že naše vozidla budou prvními produkty mimo nabídku společnosti Apple, které budou disponovat integrovanou podmanivou technologií Spatial Audio s Dolby Atmos. Tento poslechový zážitek zároveň ukazuje, jaké úžasné úrovně může zábava v automobilu dosáhnout dokonalou integrací hardwaru a softwaru.

Řidiči vozů Mercedes-Benz, kteří mají již předplacenu službu Apple Music, získají v nabídce Spatial Audio okamžitě přístup k neustále rozšiřovanému výběru skladeb a alb od nejvýznamnějších umělců na světě ze všech žánrů, mezi něž patří mimo jiné hip-hop, country nebo latinskoamerická, popová i klasická hudba. Apple Music nabízí také odborně sestavované seznamy skladeb od služby Spatial Audio, například „Driving in Spatial Audio“ nebo „Hip-Hop in Spatial Audio“, v nichž posluchači naleznou nebo mohou objevovat skladby svých oblíbených hudebníků a hudebních směrů. Kromě toho mají předplatitelé přístup do celého katalogu Apple Music se 100 miliony skladeb, tisíci redakčně sestavených seznamů hudebních děl a aktuálními doporučeními od nejlepších hudebních odborníků na světě včetně všech umělců a moderátorů, kteří se podílejí na živém vysílání stanic Apple Music, Apple Music Hits a Apple Music Country.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze