Vozy Kia a Hyundai půjde nově najít prostřednictvím SmartThings Find

Vozy Kia a Hyundai půjde nově najít prostřednictvím SmartThings Find
Fotografie: Petr Vojtěch, fDrive.cz
  • Samsung oznámil budoucí rozšíření funkčnosti SmartThings ve vozidlech Kia a Hyundai
  • Funkce jsou stále ve vývoji

Samsung dnes oznámil podepsání dohody o strategickém technologickém partnerství se společnostmi Hyundai Motor a Kia s cílem integrovat platformu SmartThings IoT s vozidly Hyundai a Kia se softwarově definovaným systémem (SDV). Jde tak o prohloubení spolupráce, o níž jsme vás informovali už v lednu. Ve zkratce se původní dohoda týkala toho, že budou zákazníci Kia a Hyundai moci na dálku ovládat digitální spotřebiče přes dotyková rozhraní a hlasové příkazy systémů palubního infotainmentu ve vozidlech těchto značek. V opačném směru pak budou moci na dálku ovládat nejrůznější funkce vozidla prostřednictvím reproduktorů, televizorů a aplikací pro chytré telefony.


Nyní jsme se dozvěděli o rozšíření o praktickou funkci globálního lokalizačního řešení pro vozidla a chytré klíče založenou na platformě SmartThings Find, což je crowdsourcová síť stovek milionů zařízení Samsung Galaxy, která k hlášení polohy využívají technologii Bluetooth Low Energy (BLE), o níž se můžete více dozvědět v tomto článku. Díky tomu lze v praxi najít například ztracené/odcizené klíče, stejně jako vozidlo pomocí dalších zařízení Samsung, aniž by bylo potřeba u ztraceného předmětů internetové připojení.

Samsung SmartThings Kia Hyundai

Vozidla Samsung a Kia kromě toho umožní prostřednictvím rychlého panelu Galaxy ovládat klimatizaci a kontrolovat zbývající dojezd vozu. A jak už víme, prostřednictvím infotainmentu vozidla budou moci uživatelé ekosystému SmartThings také ovládat chytrou domácnost. „Díky naší spolupráci se společnostmi Hyundai a Kia budou moci zákazníci využívat pohodlí SmartThings nejen doma, ale také ve svých vozidlech,“ řekl Paul (Kyungwhoon) Cheun, prezident a technický ředitel divize DX společnosti Samsung Electronics. „Budeme pokračovat v rozšiřování ekosystému SmartThings, nabídneme tak nový životní styl ještě více zákazníkům,“ dodal.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze