Volvo bude sdílet informace z vozů za účelem navýšení bezpečnosti

Volvo bude sdílet informace z vozů za účelem navýšení bezpečnosti
  • Volvo bude poprvé v historií sdílet data i s jinou společností
  • Data se budou odesílat do cloudu a následně do vozů v okolí
  • Díky tomu si řidič může ušetřit nejen čas, ale také přítomnost u nehody

Automobilka Volvo bude u svých nejen osobních, ale také nákladních modelech sdílet data v reálném čase s cílem rozšířit bezpečnost na silnicích. Volvo bude informace v reálném čase nahrávat do cloudu a bude je dávat k dispozici jiným společnostem, a to vůbec poprvé v historii.

Sdílení údajů v reálném čase založené na naší technologii může pomoci předcházet nehodám,“ řekla Malin Ekholm, viceprezidentka Volvo Cars Safety Center. „Čím více vozidel bude sdílet informace, tím více bezpečnější naše silnice mohou být. Těšíme se na spolupráci s partnery, kteří chtějí přispět k větší bezpečnosti na silnících.“

Jedna z technologií, konkrétně ta s názvem Light Alert, je k dispozici ve Švédsku a Norsku od roku 2016, kde je standardem pro vozy řady 90 a 60 i novinky v podobě XC40. Je první technologii svého druhu na světě a funguje v praxi tak, že jakmile vůz vybavený tímto systémem rozsvítí výstražné světlomety (třeba na dálnici nebo při prudkém brzdění), pošle auto informaci do cloudové služby a ta ihned posílá informaci do ostatních automobilů v blízkosti.

Všechny tyto systémy umožňují ‚vidět‘ za roh a dát řidičům možnost vyhnout se nepříjemné situaci na silnici,“ dodala viceprezidentka.

Zdroj: media.volvocars.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze