Bosch a Foreca spolupracují na cloudové službě. Ta má pomoci autonomním vozidlům

Bosch a Foreca spolupracují na cloudové službě. Ta má pomoci autonomním vozidlům
  • Jde hlavně o předpověď počasí, díky níž bude autonomní vůz snáze předvídat
  • Foreca byla založena v roce 1996 ve Finsku a věnuje se počasí
  • Obě firmy by tento systém chtěly uvést tento systém do provozu už v roce 2020

Bosch pracuje na cloudové službě, která by v budoucnu mohla hrát důležitou roli při implementaci autonomních automobilů do reálného provozu, a to především na místech s nepříznivým klimatem.

Cloudová komunikace Bosch

Služba má pracovat na bázi cloudu. Do toho by jednotlivá auta posílala informace o stavu vozovky, ale také o tom, zda je v daném úseku silnice pokrytá sněhem, ledem či vodou a zda je na místě bouřka. Informace by se následně odesílaly do ostatních vozidel v dané lokalitě a ta by se mohla na vše lépe připravit.

Bosch na celém projektu pracuje se společnosti Foreca. Pokud náhodou nevíte, kam si tuto společnost zařadit, tak vám pomůžeme. Jedná se o finskou společnost založenou v roce 1996 a její hlavní činností je počasí. Ne že by jako minulé východní politické režimy ovlivňovala to, jaké počasí kde bude, ale poskytuje předpovědi a servis okolo.

Společnosti by tento systém chtěly uvést do provozu už v roce 2020, ovšem nebude to tak jednoduché. Bosch tvrdí, že na pokrytí celoevropské dálniční sítě informacemi z automobilů, které budou navzájem komunikovat, by bylo potřeba asi 20 milionů automobilů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze