Volkswagenu se v srpnu na českém trhu dařilo. Prodejům vévodí Tiguan a T-Roc

Volkswagenu se v srpnu na českém trhu dařilo. Prodejům vévodí Tiguan a T-Roc
  • Srpnovým bestsellerem se stal Tiguan s 964 kusy
  • Celoroční nárůst registrací činí 5,6 % na celkových 19 640 vozů
  • Nárůst oproti minulému roku ve stejném měsíci činí odpovídá 114 procentům

Nejen automobilce Volvo se daří, ale na podobné vlně se veze i Volkswagen. Ten v růstu pokračoval po velmi úspěšném červenci i během srpna. Díky razantnímu meziročnímu nárůstu registrací o 114,1 % na 3 404 vozidel vzrostl tržní podíl značky Volkswagen na 12,2 %. Více než třetina registrací připadá na modely Tiguan a T-Roc v oblíbeném segmentu SUV.

V srpnu se na českém trhu skvěle dařilo téměř všem modelům z našeho silného portfolia. Stále důležitější roli hraje segment SUV, v němž v srpnu zářily naše modely Tiguan a T-Roc. Jejich podíl na celkovém počtu registrací naší značky se vyšplhal na téměř 38 %,“ komentuje úspěšný prázdninový měsíc odcházející ředitel divize Volkswagen osobní vozy Jiří Jantač. „Jsem šťastný, že se můžu rozloučit takto rekordními výsledky a předat žezlo svému nástupci, kterému přeji hodně zdaru. Chtěl bych zároveň poděkovat celému týmu, s nímž mi bylo ctí spolupracovat,“ dodává Jantač. „Mám velkou radost, že přebírám vedení divize Volkswagen osobní vozy od Jiřího Jantače v atmosféře enormního růstu, který přinesly oba letní měsíce, a těším se na příležitost dále upevňovat vedoucí pozici značky Volkswagen,“ říká Jiří Štoček, nový ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

V srpnu 2018 bylo v České republice registrováno 3 404 nových osobních vozů Volkswagen. To je o 1 814 vozů více než ve stejném období loňského roku. Volkswagen si tak upevnil své dlouhodobé postavení jedničky mezi dováženými značkami na českém trhu, na němž v srpnu dosáhl tržního podílu 12,2 %. Od ledna do konce srpna 2018 bylo registrováno celkem 19 640 nových vozů značky Volkswagen, což představuje nárůst o výrazných 5,6 %. Zvýšil se i tržní podíl značky na celkových 10,16 % (2017: 10,04 %).

Srpnový žebříček nejprodávanějších modelů Volkswagen na českém trhu vede Tiguan (964 vozů), následovaný modely Golf s 611 vozy (767 vozů včetně kompaktního MPV Golf Sportsvan), Polo (329 vozů), T-Roc (320 vozů), Passat (223 vozů), Touran (193 vozů) a Arteon (96 vozů).

Hlavní novinka roku, vlajková loď Volkswagen Touareg, se na trhu skvěle etablovala. V srpnu se luxusního SUV prodalo 33, celkem pak již pozoruhodných 264 kusů, což je vzhledem k pozici tohoto technologiemi nabitého automobilu skvělý úspěch. Zákazníci u něj oceňují zejména inovativní Innovision Cockpit, inteligentní LED světlomety IQ. Light či noční vidění, ale také praktické věci jako schopnost táhnout přívěs o hmotnosti až 3,5 tuny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze