ČEZ ESCO vybaví nabíjecími stanicemi dealery vozů Volkswagen, Audi a SEAT

ČEZ ESCO vybaví nabíjecími stanicemi dealery vozů Volkswagen, Audi a SEAT
  • ČEZ ESCO zajistí pro Porsche Česká republika komplexní řešení nabíjecí infrastruktury u dealerů jeho značek
  • Součástí nabídky je i návrh technologií pro snižování energetické náročnosti budov

Počet elektromobilů na evropských silnicích v budoucích letech významně poroste a my se na to intenzivně připravujeme. Jedním z kroků je výstavba nutné infrastruktury u dealerů našich značek. ČEZ ESCO navíc navrhne projekty snižování energetické náročnosti u našich dealerů. Tento krok je plně v souladu s naší dlouhodobou strategií zlepšovat efektivitu a ekologické parametry provozu našich dealerství,“ uvedl Vratislav Strašil, generální ředitel Porsche Česká republika.

V rámci spolupráce zajistí ČEZ ESCO pro Porsche Česká republika komplexní službu: od návrhu řešení, které splňuje požadované standardy elektromobility definované Porsche Česká republika, přes odbornou realizaci vybrané varianty až po provoz těchto řešení. Součástí nabídky bude vždy i návrh technologií pro snižování energetické náročnosti a snižování emisí skleníkových plynů u jednotlivých dealerů, jako např. fotovoltaické instalace, bateriové úložné systémy a další,“ říká Petr Ouška, ředitel úseku VS a komerční objekty.

ČEZ ESCO Volkswagen

Společnost ČEZ ESCO v oblasti elektromobility nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje. Jde například o návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ ESCO nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility pro jednotlivá města a regiony.

V České republice je v současnosti registrováno už více než 2 000 elektromobilů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i u nás se elektrická auta stávají běžnou součástí zejména městského provozu. To se promítá do všech oblastí týkajících se prodeje a servisu elektromobilů. Odhady dalšího vývoje v horizontu několika let hovoří o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Postupný pád největších bariér v kombinaci s podpůrnými opatřeními by měl znamenat rychlé dosažení podílu 20 % na celkovém prodeji osobních vozidel a lehkých užitkových vozů v ČR.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze