ČEZ pomáhá s infrastrukturou pro elektromobilní flotilu Komerční banky

ČEZ pomáhá s infrastrukturou pro elektromobilní flotilu Komerční banky
Fotografie: cez.cz
  • Komerční banka nadále pokračuje v posilování role elektrických aut
  • Společnost ČEZ ESCO dodala nabíjecí stanice do několika poboček banky

Komerční banka má ve své služební flotile sedm elektromobilů Nissan Leaf. Banka také pomáhá při pořizování elektrických aut svým klientům. Dceřiná společnost ESSOX nabízí program pro elektromobilitu a ekofinancování. Zahrnuje komplexní poradenství v oblasti elektromobility a také pomoc při financování nákupu elektromobilů, bateriových uložišť nebo třeba elektrokol. „Jako moderně uvažující a zodpovědná banka chceme přispět ke snížení ekologických dopadů automobilové dopravy v České republice. Je samozřejmostí, že přitom jdeme sami příkladem a v loňském roce jsme začali budovat vlastní flotilu elektromobilů,“ uvedl Vladimír Jeřábek, člen představenstva Komerční banky.

Společnost ČEZ ESCO pomáhá bance při dodávce a instalaci osmi wallboxů na klíč v pobočkách banky v Praze, Brně a školicím středisku v Libohošti. Součástí je stavební příprava a kabeláž. Dobíjecí wallboxy jsou nástěnná zařízení pro profesionální dobíjení elektromobilů v domácnostech a ve firmách, které mohou doplňovat kapacitu baterií elektromobilů bezpečněji a rychleji než klasické zásuvky. Součástí zakázky bylo i vybudování jedné trafostanice v Brně, kterou na klíč zajistila společnost ČEZ Energetické služby ze skupiny ČEZ ESCO.

Elektromobil Komerční banka

Společnost ČEZ ESCO v oblasti elektromobility nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje. Jde například o návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy nabízí ČEZ ESCO realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility pro jednotlivá města a regiony.

Technické parametry Nissan Leaf (2018)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 480 × 1 790 × 1 535 mm, 1 535 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon110 kW, 150 koní, točivý moment: 320 Nm
Baterie40 kWh (38 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 46 kW, palubní: 4 kW, konektory: CHAdeMO, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14 kWh / 100 km, dojezd: 378 km
Cena od850 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze