Flotila ČEZu se rozroste o 34 vozů Cupra Born

Flotila ČEZu se rozroste o 34 vozů Cupra Born
Fotografie: Martin Kozelka, fDrive.cz
  • Skupina ČEZ má ve své flotile zhruba 5 000 automobilů
  • Do konce letošního roku bude ve flotile ČEZu 150 elektromobilů
  • Elektromobily Cupra Born zamíří do interní autopůjčovny ČEZu

Ve středu 29. listopadu v plzeňské pobočce Autocentrum Šmucler proběhlo slavnostní předání 34 elektromobilů Cupra Born jejich novému majiteli – Skupině ČEZ. Předání proběhlo za účasti ředitele divize Cupra společnosti Porsche Česká republika Aleše Nováka, jednatele Autocentrum Šmucler Miroslava Bláhy a v neposlední řadě také zástupce skupiny ČEZ Jakuba Bosáka, jenž v ČEZu zastává funkci Head of Fleet Management Department. Po krátkém přivítání se slova ujmul Miroslav Bláha a ve své řeči vyzdvihl význam elektromobility a její dopady na životní prostředí a udržitelnost: „V Autocentru Šmucler se při všech našich aktivitách dlouhodobě snažíme o udržitelný přístup šetrný k životnímu prostředí a o kompenzaci dopadů automobilového průmyslu na planetu. Posilování podílu ekologických elektromobilů v korporátních flotilách je samozřejmě jedním z nejviditelnějších bodů tohoto úsilí. V současnosti jsou firmy u nás hlavním tahounem šíření elektromobility, ale pozorujeme už i výrazný růst poptávky od fyzických osob.“ Ve své řeči se Miroslav Bláha taktéž zmínil o prostorech Autocentra Šmucler, jelikož jsou zde užity hlavně udržitelné materiály.

Na Miroslava Bláhu navázal Jakub Bosák: „Dnes zde přebírám za skupinu ČEZ 34 elektromobilů Cupra Born. Skupina ČEZ se dlouhodobě zaměřuje na dekarbonizaci vozového parku vycházející z naší strategie udržitelnosti a právě rozšíření naší flotily o tyto elektromobily do toho pěkně zapadá. Provozujeme zhruba fleet o 5 000 vozidlech skládající se nejen z osobních vozidel. Letos jsme se zavázali k tomu, že většinu těchto vozidel do roku 2030 nahradíme elektrickými.“ Převzaté elektromobily zamíří do interní autopůjčovny sloužící všem zaměstnancům skupiny ČEZ a budou využity k cestám napříč celou Českou republikou. Jejich maximální dojezd dosahující až 548 km je pro to ideální. Cílem zařazení elektromobilů do interní autopůjčovny je také seznámit zaměstnance s elektromobily a jejich využitím přímo při jejich práci. Ukázat jim, že není nutné se elektromobilů bát a umožnit jim okusit benefity z jízdy přicházející s elektromobily. Společnost ČEZ má v plánu do konce roku 2023 mít ve své flotile celkem 150 elektromobilů.

Sofistikované a sportovně střižené elektromobily Cupra Born dodané Skupině ČEZ nabízejí bezpečnou a komfortní jízdu s nulovými emisemi. Kromě již zmiňovaného maximálního dojezdu 548 km zajištěného díky instalované 77kWh trakční baterii je devízou tohoto elektromobilu také jeho výkon dosahující až 231 koní. Cupra patří mezi etablované značky na českém trhu a zájem o ni komentuje dále Aleš Novák: „Jsme rádi, že je o značku Cupra na českém trhu velký zájem. Jen v letošním roce jsme dodali zákazníkům v ČR téměř 80 těchto výkonných a uživatelsky přívětivých elektromobilů. Ukazuje se, že elektrická auta postupně pronikají do fleetů různých typů firem. Tato velká předávka je symbolickým potvrzením tohoto trendu a my věříme, že zaměstnanci ČEZ ocení jízdní vlastnosti, spolehlivý provoz i komfortní dojezd na jedno nabití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze