Volkswagen spustil vlastní autopůjčovnu elektromobilů. Nabídka vozů je široká

2
Volkswagen spustil vlastní autopůjčovnu elektromobilů. Nabídka vozů je široká
Fotografie: Volkswagen Financial Services
  • Na výběr jsou vozy značky Škoda, Audi a Volkswagen
  • Doba pronájmu může být až 60 dní
  • Denně lze ujet 150 km

Společnost Volkswagen Financial Services podporuje rozšiřování elektromobility a pro svou firemní klientelu připravila novou půjčovnu elektromobilů. Zákazníci si tak mohou vyzkoušet plně elektrické vozy v reálných podmínkách. Vozový park půjčovny zahrnuje i zcela nové elektromobily Volkswagen ID. Buzz a užitkovou verzi Cargo. „Pro úspěch elektromobility se snažíme dělat maximum. Jedním z kroků je i nová půjčovna plně elektrických vozů, která našim klientům nabízí jedinečnou příležitost důkladně se seznámit s elektromobily v provozních podmínkách jejich vlastní flotily, a osobně se tak přesvědčit o přínosech pro firemní vozový park a plnění firemních cílů v oblasti ESG,“ říká Václav Vacek, manažer e-mobility ve společnosti Volkswagen Financial Services.

Na výběr je průběžně rozšiřovaná škála modelů, která v současnosti zahrnuje Audi Q4 e-tron Sportback, Škodu Enyaq i Enyaq Coupé, Cupru Born, Volkswagen ID.4 a ID.5. Zákazník si může zvolit dobu pronájmu od 7 do 60 dní. Nájemné 500 Kč bez DPH za den zahrnuje pojištění vozidla s 5% spoluúčastí, nabíjecí kartu CHARGEE a servisní kartu s kontaktem na technickou asistenci. Počet ujetých kilometrů za den je stanoven na 150 km (ujeté kilometry nad touto hranicí jsou zpoplatněny částkou 1,80 Kč bez DPH/km). Elektromobily z půjčovny se předávají a vracejí u autorizovaného prodejce Porsche Praha-Prosek na Praze 8, modely ID. Buzz Cargo také u dealerů PIA Ostrava a Auto Vysočina.

Zákazníci při zapůjčení elektromobilu získají také kompletní nabídku financování včetně pojištění. Elektromobilita nabízí firmám řadu výhod včetně úlev v oblasti dálničních známek nebo parkování. K ochraně životního prostředí přispívají jak nulové lokální emise, tak citelné snížení hluku, který negativně ovlivňuje zdraví člověka. Firmy, které budou své elektromobily nabíjet elektřinou z obnovitelných zdrojů, mohou výrazně snížit celkové emise CO2. Správci vozových parků ocení kromě environmentálních přínosů také snadnou údržbu a menší pravděpodobnost oprav.

Atraktivní nabídku pro firemní klientelu představují čtyři zcela nové modely ID. Buzz, tři v užitkové verzi Cargo a jeden v osobní verzi People. Užitková verze Cargo nabízí firmám, podnikatelům a živnostníkům cenově výhodnou elektromobilitu pro podnikání. Její nákladový prostor o objemu až 3,9 m³ pojme dvě europalety a za vůz lze připojit přívěs o hmotnosti až 1 000 kg. Na posádku osobní verze People čeká mimořádně prostorný interiér s až sedmi sedadly. Pětimístné MPV nabídne za druhou řadou sedadel až 1 121 litrů pro zavazadla. Každodenní cestování usnadní nejmodernější chytré funkce završené systémem Travel Assist se sdílenými daty. Stejnosměrné nabíjení je koncipováno pro výkon až 170 kW, takže nabití z 5 na 80 % je otázkou přibližně půl hodiny.

Značka Škoda Auto je ve vozovém parku půjčovny aktuálně zastoupena modely Enyaq Sportline iV 80x 195 kW a Enyaq Coupé RS iV 220 kW. Na operativní leasing lze elektrické SUV pořídit za měsíční splátky již od 15 990 Kč bez DPH. Špičková technika na koncernové platformě MEB umožňuje modelům Enyaq rychlé nabíjení (z 10 na 80 % za 29 minut) a dlouhý dojezd (až 550 km). K nejvyšší úrovni bezpečnosti a komfortu přispívají nejmodernější asistenční systémy včetně paketu Asistovaná jízda 2.0. Portfolio osobních elektromobilů Volkswagen reprezentují modely ID.4 Pro Performance 150 kW a ID.5 Pro Performance 150 kW.

Všestranné elektrické SUV se vyznačuje snadným, intuitivním ovládáním a širokou nabídkou vyspělých technologií včetně světlometů IQ.LIGHT LED Matrix a bezdrátových aktualizací OTA. Tepelné čerpadlo zvyšuje hospodárnost využíváním odpadního tepla k vytápění interiéru za nižších teplot. Dojezd na jedno nabití se tím podařilo prodloužit až na 526 km. Při rychlém nabíjení lze využívat výkon až 135 kW. Nejnáročnější zákazníky uspokojí vrcholná verze ID.4 GTX s pohonem všech kol 4MOTION a nevšední jízdní dynamikou. Ještě vyšší úroveň elektrické mobility nabízí model ID.5, první elektrické SUV kupé značky Volkswagen.

Diskuze ke článku
Denys Khanzhyiev
Denys Khanzhyiev
Fakt ID.Buzz za 600Kc/den ? To je asi chyba?
Petr Schmiedl
Petr Schmiedl
Na webu VWFS jsem se dočetl, že to je nabídka pro stávající zákazníky s flotilou 5 a více vozů

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze