Volkswagen ID.3 absolvoval 1 200 km dlouhou cestu po Německu

1
Volkswagen ID.3 absolvoval 1 200 km dlouhou cestu po Německu
Fotografie: Volkswagen
  • Volkswagen se snaží rozptýlit pochybnosti ohledně zpoždění příchodu ID.3 na trh
  • Ředitel Volkswagenu informoval o 1 200 km dlouhé testovací jízdě po Německu
  • Vývoj se komplikuje, ale testovací jezdec Thomas Ulbrich byl s autem spokojený

Volkswagen měl letos v létě zahájit dodávky dlouho očekávaného elektrického hatchbacku ID.3, který by se mohl stát lidovým elektromobilem. Hrozí však nebezpečí, že by výrobce tento termín nemusel stihnout, pokud nenalezne řešení závažných problémů se softwarem, které se údajně objevily někdy koncem minulého roku. Automobilka se ale snaží vše stihnout a InsideEVs přináší informaci o testu, u kterého byl přímo ředitel automobilky.

Přes zmíněné pochybnosti automobilka vyrábí a skladuje vozy ID.3 a říká, že je stále na dobré cestě začít dodávat zákazníkům během několika měsíců, navzdory dříve oznámeným možným zpožděním. Nedávno ID.3 absolvoval 1 200 km dlouhou cestu přes Německo a zřejmě fungovalo velmi dobře. CEO společnosti VW, Hebert Diess, to oznámil prostřednictvím svého osobního profilu LinkedIn.

Pandemie komplikuje vývoj, ale test dopadl dobře

„Můj nový pracovní týden začíná společně s Thomasem Ulbrichem za volantem Volkswagen ID.3 – našeho nejdůležitějšího projektu k dosažení evropských cílů v oblasti CO2 v letech 2020 a 2021. Pandemie koronaviru je výzvou pro prodej i výrobu, ale také pro náš výzkum a vývoj. Tvrdě bojujeme, abychom si udrželi časovou osu plánu uvedení na trh. Ve výzkumu a vývoji nyní pracujeme ve dvou samostatných týmech: ráno a odpoledne. Používáme masky, dodržujeme odstup i vysoké hygienické standardy. Mnohá setkání jsou nahrazena videokonferencemi. Ale děláme pokroky: Thomas právě absolvoval zkušební jízdu přes 1200 kilometrů s několika rychlými zastávkami na nabíjení a byl velmi spokojen s výkonem ID.3.“

Tato zpráva od ředitele Volkswagenu vypadá na první pohled pozitivně. Zároveň lze ale mezi řádky vidět jakási zadní vrátka, díky kterým bude možné říci „stihli bychom to, kdyby nám to nezkomplikovala pandemie“. Tak doufejme, že se vše podaří a ID.3 bude ještě letos, alespoň do konce roku, pokud se to nepovede v létě.

Na Volkswagen ID.3 jsme se podívali ještě před frankfurtským autosalonem

Technické parametry Volkswagen ID.3 Tour 77 kWh

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 261 × 1 809 × 1 552 mm, 1 719 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 125 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,1 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 498 900 Kč
Diskuze ke článku
Honza
Tak nevím, ale celé WV ID3 mi přijde jako ne moc povedená kopie BMW I3 která je na trhu už 7let.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze