Volkswagen ID. Buzz se konečně povedlo nafotit v běžném provozu

1
Volkswagen ID. Buzz se konečně povedlo nafotit v běžném provozu
Fotografie: Volkswagen Group
  • Jednalo se o užitkovou verzi
  • Velikostí se velmi blíží svému dávnému předchůdci
  • V plánu jsou dvě verze s odlišným výkonem

Do pár let by se na světové trhy měla dostat první čistě elektrická dodávka ID. Buzz, která bude odkazovat na svého dávného předchůdce VW Microbus. Nyní se povedlo novinku nafotit v běžném provozu, přičemž se snímky maskovaného prototypu přichází motor1.com. Soudě podle snímků se nejednalo o osobní verzi s bočními okny a zajímavé srovnání přináší fakt, že testovací prototyp parkoval vedle již vyráběné šesté generace modelu Multivan.

Oproti němu je ID. Buzz podstatně menší, což jen dokazuje, že Volkswagen se opravdu nechal inspirovat velikostí jeho dávného předchůdce. Především přední část vozu pak hlavními světlomety připomíná model ID.3, ale je dost možné, že finální podoba rodinné elektrické dodávky se v produkční verzi výrazně odliší. A co technika? Novinka by měla být vybavena velkým akumulátorem se 111 kWh, který umožní dojezd okolo 500 km. Součástí plánů je také uvedení slabší verze, která by přijela s bateriemi o kapacitě 60 kWh.

Tato levná základní verze má nabídnout dojezd okolo 300 km (podle standardu WLTP) a bude určena hlavně pro převoz osob na krátké vzdálenosti ve větších městech. Naopak verze s větší kapacitou se bude hodit pro dálniční přesuny, ovšem u této verze čekejme cenovku nad hranicí 1,3 milionu Kč (60 tisíc dolarů).

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Plně elektrický VW ID. Buzz dorazí až za dva roky. Důvod vlastně nikdo neví

Asi se čeká na novou generaci Hippies :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze