Plně elektrický VW ID. Buzz dorazí až za dva roky. Důvod vlastně nikdo neví

Plně elektrický VW ID. Buzz dorazí až za dva roky. Důvod vlastně nikdo neví
Fotografie: Volkswagen Group
  • Novinka navazuje na dávného předchůdce VW Microbus
  • Světová premiéra by se měla odehrát až za dva roky

Podle cleantechnica.com se posune světové představení duchovního nástupce VW Microbus, přičemž nikdo vlastně neví přesný důvod, proč se tak děje. Volkswagen přitom již modernizuje továrnu v Hannoveru, kde se má vyrábět roky očekávaný model ID. Buzz. Ten bude plně elektrický a designem má navazovat na pradávného předchůdce, jenž se začal vyrábět v 50. letech minulého století. Původní zprávy hovořily o tom, že chystaný VW ID. Buzz dorazí již počátkem roku 2022.

Jenže týden zpět se k celé věci vyjádřil Scott Keogh, šéf americké divize společnosti Volkswagen. Ten prohlásil, že příští rok se premiéra nejspíše neuskuteční. Spekuluje se o roce 2023, což je poměrně dlouhá doba vzhledem k tomu, že první foto ID. Buzz se ukázalo již před 4 lety. Samotný nápad na uvedení nástupce historického Volkswagenu Microbus ale sahá až do roku 2012, což je 9 let. Ani za takovou dobu nebyla německá automobilka schopna posunout plány k reálným výsledkům. Volkswagen se nejspíše zaměřuje na vozy ID.3 a ID. 4, které by měly zajistit patřičné rozšíření elektromobility.

Důkazem, že o tuto novinku je poměrně velký zájem, jsou dealerství značky. Ta jsou již nějakou dobu zahrnována dotazy, kdy se spustí objednávky na ID. Buzz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze