Volkswagen chystá první elektrický pick-up. Inspirací bude značka Rivian

Volkswagen chystá první elektrický pick-up. Inspirací bude značka Rivian
Fotografie: Volkswagen AG
  • Nahradit by měl model Amarok
  • Dostat by mohl podvozkovou platformu MEB
  • Stranou nezůstane ani americký trh

Volkswagen konečně uvedl na trh model ID.3 a nyní podle insideevs.com můžeme do budoucna počítat s dalším plně elektrickým automobilem. Tím se má stát nástupce Amaroku a má opět nabídnout karoserii pick-up. Volkswagen se totiž přiznal, že pečlivě sleduje svou konkurenci, mezi kterou patří jak Tesla, tak Rivian.

A právě druhý zmíněný výrobce vnuknul vedení VW nápad, jaký další vůz vyvíjet. Podle slov vedení značky se Volkswagen krok za krokem dostává k myšlence, že je celý nápad zcela reálný. Mnohem silnějším a propracovanějším konkurentem je však dle našeho názoru Tesla Cybertruck, která se sice ještě ani nevyrábí, ovšem technologicky se bude jednat o vrchol. Nebylo by to poprvé, co se koncern Volkswagen Group veřejně hlásí k průzkumu konkurence.

Nový vůz by však měl přijet na podvozkové platformě MEB, což naznačuje, že by to byl pravděpodobně kompaktní elektrický pick-up. Tento segment je aktuálně nevyužitý a žádný výrobce automobilů zatím takové auto nepředstavil. Novinka by se měla nabízet také na americkém trhu, ovšem jako první dostane přednost Evropa. Navíc se aktuálně pracuje na druhé generaci Amaroku, takže je otázkou, kdy se plně elektrický nástupce vlastně objeví.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze