Lucid Air chce pokořit Teslu. Pomoci má extra velký dojezd

Lucid Air chce pokořit Teslu. Pomoci má extra velký dojezd
Fotografie: Lucid Motors
  • Výkon dosáhne 1 000 koní
  • Chybět nebude silný akumulátor se 100 kWh
  • Premiéra vozu proběhne 9. září

S novou informací přišel teslamagazin.sk, jenž říká, že Lucid Air na jedno nabití ujede 710 km. Konkurenční Tesla tak brzy dostane prvního silného soupeře, který se světu ukáže již 9. září. Minimálně designem je chystaný vůz naprosto úchvatný, avšak právě tento aspekt výrazně přebije slibovaný dojezd a technické parametry.

Minimální dojezd se vyšplhal na 644 km

Má 900V architekturu a supersilný akumulátor o kapacitě 100 kWh s funkcí extra rychlého dobíjení. Chybět nebude pohon všech kol a celkový výkon se bude pohybovat okolo 1 000 koní. Podle nejnovějších testů na amerických dálnicích se pak povedlo dosáhnout velmi zajímavého dojezdu 644 km. To je hodnota, za kterou by se nemusel stydět jakýkoliv jiný elektromobil.

V ten okamžik navíc v bateriích zůstala ještě nějaká energie, takže se dá předpokládat, že při nižší rychlosti by dost možný dojezd narostl právě na metu 700 km. Pokud by veškeré informace byly pravdivé, je velmi pravděpodobné, že aktuální rekordman Tesla Model S Long Range Plus s dojezdem 647 km na jedno nabití bude sesazen z prvního místa. Obří dojezd pak sama automobilka podtrhuje vyjádřením, že „půjde o nastavení nového standardu pro elektrická vozidla“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze