Víte, s kým Daimler spolupracoval na elektrických smartech?

Víte, s kým Daimler spolupracoval na elektrických smartech?
  • Spolupráce trvá již sedm let
  • Model forfour se vyrábí v továrně Renaultu na Slovinsku

Touží-li vaše drahá polovička po elektrickém smartu, pak může vybírat hned ze všech modelových variant. Do jisté míry za to můžeme vděčit nejenom Daimleru, ale také koncernu Renault-Nissan. Elektrické varianty modelu smart jsou právě ve velké míře jejich dílem.

Zatímco na stánku smartu se blýskalo cabrio a modely fortwo a forfour, tak na stánku Renaultu byl k vidění model ZOE s prodlouženým dojezdem až na 400 kilometrů. Nechyběl ani elektrický model Trezor.

Smart Electric – pařížský autosalon 2016

Na autosalonu v Paříži se Carlos Ghosn a Dieter Zetsche nechali slyšet, že strategické partnerství mezi Renault-Nissan a Daimler AG stále zraje. Letos totiž spolupráce vstupuje do sedmého roku.

Renault v celé spolupráci nehraje jen druhé housle. Nejde totiž jen o dodávky pohonu. Zatímco model fortwo se vyrábí v továrně v Hambacku, tak jeho sourozenec forfour vzniká v továrně Renaultu na Slovinsku.

Nevíme, jak celá spolupráce bude vypadat do budoucna, ale minimálně u Daimleru je vidět, že elektrickému pohonu opravdu věří. A aby také ne, když v Paříži ukázali Generation EQ. Ovšem Renault je na tom velmi podobně. ZOE patří mezi velmi oblíbené modely především na jejich domácím trhu a model Trezor zase přitahoval velkou pozornost.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze