Viceprezident Mazdy o elektromobilech. Co nás dle něj čeká a naopak mine?

2
Viceprezident Mazdy o elektromobilech. Co nás dle něj čeká a naopak mine?
  • Robert Davis se prozatím chce soustředit hlavně na vývoj spalovacích motorů
  • Podle něj má však elektrifikace smysl, jen ještě nenadešel její čas

Kdo by dnes nepřemýšlel o elektromobilitě, jako by nebyl. A viceprezident Mazdy pro americký trh jako by opravdu nebyl. Pana Roberta Davise elektromobily pořád ještě nepřesvědčily a vypadá to, že zůstane zarputilý co nejdéle. Podle jeho názorů, které prezentoval na semináři v Michiganu, máme ve vývoji spalovacích motorů ještě velké rezervy a pořád prý bude jeho hlavním cílem je zlepšovat.

Davis doslova na semináři řekl: „Spalovací motory mají silnou roli v budoucí dopravě. Jistě počítáme se zavedením také baterií, elektromobilů a plug-in hybridů, ale všechny budou mít alespoň nějaký spalovací motor. Ještě předtím, než se plně vrhneme do elektrifikace, chceme mít spalovací motory dotažené k dokonalosti.“ Mazda je známá svými atmosférickými motory, které dokáží bez problémů konkurovat v reálných podmínkách downsizovaným přeplňovaným motorům. Navíc se Davis obává baterií a jejich následného ekologického likvidování. Všichni však podle něj chceme co nejčistší životní prostředí a co nejmenší dopad na znečištění naší země.

V zásadě s ním můžeme souhlasit. Jeho chytré vyčkávání, co všechno automobilový svět přinese, a následné vydání se tou správnou cestou může dozajista přinést své ovoce.

Zdroj: autonews.com

Diskuze ke článku
Peppa
R.I.P. Mazda
Rey
R.I.P. Pepův mozek...Mazda je OK.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze