Valeo zveřejnilo výsledky za třetí čtvrtletí. Tržby opět vzrostly

Valeo zveřejnilo výsledky za třetí čtvrtletí. Tržby opět vzrostly
  • V roce 2016 činil celkový prodej skupiny 16,5 miliardy eur
  • Valeo zaměstnává 100 900 lidí ve 32 zemích po celém světě

O společnosti Valeo si často můžete přečíst i u nás. Tato firma dodává hned několika velkým automobilům různá řešení jako senzory, radary a podobně. Nyní nastal čas zveřejnit výsledky za čtvrté čtvrtletí. Jak si Valeo vedlo? Dobře.

Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a výkonný ředitel Valeo, se k této příležitosti nechal slyšet: „Od začátku roku růst našich tržeb svými 14 procenty předběhl automobilový průmysl podle metody like-for-like o 5 procentních bodů, což odpovídá naší strategii střednědobého růstu. Tento nárůst je hnán kupředu vysokým příjmem objednávek během posledních několika let, které lze přičíst hlavně našim inovacím v oblasti elektrifikace a autonomního řízení. Příjem objednávek Valeo Siemens eAutomotive – který prvních devět měsíců tohoto roku činil 5,4 miliardy eur – nás staví do pozice lídra v oblasti hybridních a elektrických vozidel.“

Konsolidované tržby dosáhly 4,301 milionu eur (110 milionů korun), což je nárůst o 8 %. Divize dílů pro prvovýrobu dosáhla tržby 3,751 milionů euro (96 milionů korun) a tržby divize náhradních dílů vzrostly o 7 procent. Jak si společnost Valeo vede na jednotlivých trzích?

  • Evropa: nárůst o 5 %, o 1 procento větší než v automobilové výrobě (mimo Rusko: o 2 procenta vyšší)
  • Čína: nárůst o 16 %, o 16 procent vyšší než v automobilové výrobě
  • Asie mimo Čínu: nárůst o 9 %, o 1 procento vyšší než v automobilové výrobě, pokud vezmeme v úvahu negativní dopad vypjatého geopolitického kontextu mezi Čínou a Jižní Koreou
  • Severní Amerika: nárůst o 1 %, o 9 procentních bodů vyšší než v automobilové výrobě
  • Jižní Amerika: nárůst o 19 %, o 1 procentní bod nižší než v automobilové výrobě

Valeo si za své cíle dalo v roce 2017 zvýšit nárůst tržeb o více než 5 procent a také lehký nárůst provozní marže, a to navzdory nárůstu cen materiálů a situaci v Jižní Koreji.

Skupina Valeo je dodavatelem pro automobilový průmysl a partnerem pro všechny výrobce automobilů po celém světě. Coby technologická společnost navrhuje inovativní produkty a systémy, které přispívají ke snižování emisí CO2, ke zlepšení výkonu vozidel a také k vývoji intuitivního řízení. V roce 2016 činil celkový prodej skupiny 16,5 miliardy eur a investovala přes 11 % z prodeje do výzkumu a vývoje. Valeo vlastní 166 výrobních závodů, 20 výzkumných center, 38 vývojových center a 15 distribučních skladů, zaměstnává 100 900 lidí ve 32 zemích po celém světě.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze