Firma Valeo se tak trochu bude angažovat ve školství. Chce naučit automobily učit se

Firma Valeo se tak trochu bude angažovat ve školství. Chce naučit automobily učit se
Fotografie: Valeo
  • Společnost Valeo nyní spouští v Paříži první globální výzkumné centrum
  • Bude se zabývat umělou inteligencí a deep learningem určenými pro automobilový průmysl

Učit se, učit se, učit se – základ nejen pro člověka, ale v poslední době také pro auto a jeho autonomní systém. Společnost Valeo proto nyní spouští v Paříži první globální výzkumné centrum umělé inteligence a deep learningem určeným pro automobilový průmysl. Účelem je především zlepšit oblast autonomního řízení díky silnému spojení s vědeckou komunitou. Umělá inteligence a deep learning jsou dnes čím dál tím důležitějšími prvky pro vývoj autonomního vozidla od vysokovýkonných senzorů pro pochopení kontextu přes zlepšené autonomní řídící funkce v komplexních prostředích a chytrou interakci s uživateli až po schopnost se učit od dalších vozidel.

Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Valeo, řekl: „Ve světle výzev pro autonomní a propojená vozidla vede Valeo jakožto technologický lídr vědecké myšlení ohledně umělé inteligence a deep learningu. Náš cíl s Valeo.ai je vytvořit prvotřídní výzkumné centrum spolupracující s nejlepšími světovými laboratořemi v oboru a aktivně přispívat ve vývoji aplikací pro auta budoucnosti. V Paříži uvítá nejen naše vědecké partnery, ale i výzkumníky a inženýry, kteří jsou dychtiví se k nám přidat v tomto velkém vědeckém a technickém dobrodružství.“

Společnosti teď už jen stačí implementovat systémy do co nejvíce vozů, aby bylo sesbíráno co nejvíce dat. Přeborníkem v této disciplíně je Tesla, která již nasbírala data z několika milionů kilometrů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze