V Římě dostanou příležitost nováčci. Před zraky šéfů si mohou říct o místo

V Římě dostanou příležitost nováčci. Před zraky šéfů si mohou říct o místo
Fotografie: Formule E
  • Program závodního víkendu v Římě opět nabídne testovací jízdy nováčků
  • Příležitost dostanou v rámci volného pátečního tréninku
  • Všech 11 týmů využilo možnosti nasadit jednoho nováčka

Na rozdíl od nováčkovských testů v Berlíně se nové tváře v Římě představí v pátečním programu volných tréninkových jízd. Další odlišností nadcházejících jízd je, že týmy mohou do svých vozů posadit pouze jednoho nováčka. Na startu se jich tak objeví jen 11. Hned 10 mladých talentů z celkového počtu se přitom představilo během povinných dubnových testů a pouze DS Penske ukázal na dvojnásobného vítěze WTCR Yanna Ehrlachera. Ten jako jediný má zatím nulovou zkušenost s vozem FE.

Startovní listina pátečního tréninku zahrnuje i vítěze berlínský testů a rezervního pilota Aston Martinu v F1 Felipeho Drugoviche. Nechybí ani bývalý pilot Red Bullu Daniil Kvjat, který přijal italské občanství, může se tedy účastnit mezinárodních soutěží. Opět dostane prostor ve voze týmu Nio 333 Racing. Z možných účastníků nováčkovských jízd naopak vypadl David Beckmann patřící do rodiny Porsche. Důvod jeho nepřítomnosti má ale oporu v pravidlech. Ta říkají, že do jízd se nemohou zapojit ti, kteří v minulosti byli součástí některého ze závodů šampionátu. Němec však v Jakartě při absenci André Lotterera zaskakoval ve voze týmu Avalanche Andretti.

Soupiska volného pátečního tréninku

Tým Pilot
ABT Cupra Adrien Tambay
Avalanche Andretti Zane Maloney
DS Penske Yann Ehrlacher*
Envision Racing Jack Aitken
Jaguar TCS Racing Sheldon van der Linde
Mahindra Racing Jehan Daruvala
Maserati MSG Racing Felipe Drugovich
NEOM McLaren Charlie Eastwood
Nio 333 Racing Daniil Kvjat
Nissan Formula E Team Luca Ghiotto
TAG Heuer Porsche Yifei Ye

* pilot, který se neúčastnil nováčkovských testů v Berlíně

Soupiska jednotlivých týmů mimo jiné naznačuje, kdo by v příštím roce mohl do Formule E nakouknout na plný úvazek. Již se objevují informace, že na trhu s jezdci bude po sezóně hodně živo. Sedačku by měl například uvolnit André Lotterer, ale pilotů v „ohrožení“ je hned několik. Kandidátů na zaplnění vzniklých mezer je i při pohledu na výše uvedenou tabulku dost. V minulosti po nováčkovských testech v Marrákeši dostali šanci aktuální aspirant na titul Nick Cassidy nebo Sérgio Sette Camara. S odstupem dvou sezón pak také Sacha Fenestraz, Norman Nato a Jake Hughes.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze