V Evropě byla spuštěna aplikace MyMazda. Zatím ji ocení pouze majitelé Mazdy MX-30

V Evropě byla spuštěna aplikace MyMazda. Zatím ji ocení pouze majitelé Mazdy MX-30
Fotografie: Mazda
  • MX-30 je první Mazda využívající výhod, které přináší nejnovější aplikace MyMazda
  • Četné funkce specifické pro elektrické vozidlo zajišťují větší pohodlí
  • Další vozy Mazda začnou využívat nejnovější funkce začátkem příštího roku

Nejnovější verze aplikace MyMazda je nyní k dispozici zdarma v Apple AppStore a Google Play Store. Poskytuje tzv. Službu konektivity s pokročilou funkčností po celé Evropě. Ta řidiči ještě více zjednodušuje ovládání vozu a dělá ho komfortnějším.

Mazda MX-30 v Česku – Projeli jsme elektrického Japonce

První vlaštovkou při využívání pokročilých funkcí nové aplikace MyMazda je elektromobil Mazda MX-30, kterou jsme si poprvé projeli již na začátku července. Nové funkce lze totiž využít právě u elektrického vozidla. Aplikace řidiče například upozorní, pokud zapomene připojit nabíjecí kabel. Umí ale také řídit nabíjení pomocí časovače, dokáže sledovat průběh nabíjení a má indikátor dojezdu.

Kromě výše uvedeného poskytuje aplikace MyMazda řidičům elektromobilu MX-30 také informace o dostupnosti a poloze nabíjecích stanic v reálném čase, umožňuje jim zobrazit klíčové informace, jako jsou typy konektorů nebo otevírací dobu. Zároveň umožní odeslat cíl do navigačního systému, a to prakticky okamžitě.

Majitelům Mazdy MX-30 je také k dispozici funkce výběru až tří cílů najednou a možnost takový cíl zadat vzdáleně (tedy z aplikací třetích stran) přímo do navigačního systému automobilu. Tato funkce, která je kompatibilní se zařízeními Android i Apple, umožňuje řidičům naplánovat si cestu na mobilním telefonu, i když nejsou ve vozidle. Pokyny k jízdě jsou pak k dispozici okamžitě po nastartování vozu.

Aplikací lze na dálku ovládat nastavení klimatizace.

Mezi další funkce vylepšené aplikace, které zvyšují pohodlí, patří možnost dálkového ovládání nastavení klimatizace. Protože pro tuto funkci není vyžadován chod motoru, mohou uživatelé před vstupem do vozidla definovat teplotu v kabině, zapnout/vypnout ventilaci čelního skla a upravit parametry vyhřívání zadního skla. Schopnost předehřát nebo ochladit interiér vozu, když je připojený k elektrické síti, snižuje při jízdě spotřebu baterie.

Vozidlo lze na dálku zamknout a v aplikaci je také vidět, kde bylo auto zaparkováno. Mezi další obecné funkce patří schopnost vzdáleného přístupu k informacím o stavu vozidla v reálném čase (včetně tlaku v pneumatikách a zamykání dveří), silniční asistence nebo servisní historie. Od začátku roku 2021 budou nabízet funkce rozšířené konektivity nejnovější aplikace MyMazda i další modely značky.

Technické parametry Mazda MX-30 (2020) EV

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 395 × 1 795 × 1 570 mm, 1 660 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon107 kW, 145 koní, točivý moment: 265 Nm
Baterie35,5 kWh (32 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 19 kWh / 100 km, dojezd: 200 km
Cena od949 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze