Už i pivo cestuje autonomně. Robotickým kamionem

Už i pivo cestuje autonomně. Robotickým kamionem
  • Kamion společnosti Uber převážel pivo Budweiser
  • Cesta byla dlouhá 180 kilometrů
  • Pivovar by ušetřil nasazením robotických kamionů až 1,2 miliardy korun

Komu se to nikdy nepovedlo – vyrazíte s kamarády večer na pivo a domů prostě sami nedojdete. Nic co by většina dospělých lidí neznala. A když už jsem u toho piva, co kdyby se pivo dopravovalo samo, třeba autonomním kamionem? Sci-fi? Kdepak! Pivo Budweiser, které asi dobře znáte i díky sporům s českobudějovickým pivovarem, cestovalo robotickým kamionem v americkém statě Colorado.

Cesta vedla z Fort Collins do Colorado Springs. V kabině byl řidič, který si však při této cestě mohl zdřímnout. Kamion doplněný o robotické řízení vznikl spoluprací společností Uber a Otto.

Vedení Budweiseru si spočítalo, že by díky nasazení robotických tahačů ročně ušetřilo až 50 milionů dolarů, tedy asi 1,2 miliardy korun. Jde sice o fantastická čísla, ale je otázkou, zda to my lidé budeme chtít dopustit. Nemalá část obyvatel naší planety by tak opět sháněla práci o něco hůře. Na to se ale bohužel technologie neptá.

Otto je Uberem nedávno zakoupený start-up zabývající se autonomním řízením. Společnost byla založena před rokem a půl a má více jak 90 zaměstnanců.

Zdroj: blog.ot.to

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze