Podívejte se na první video plně autonomní Tesly

Podívejte se na první video plně autonomní Tesly
  • Model X bez problému zdolal všechny křižovatky
  • Po vystoupení řidiče vůz sám zaparkoval

Pokud Teslu vážně nemáte rádi, moc se vám omlouváme. Dnes je totiž kolem této automobilky více než rušno. V pět hodin odpoledne kalifornského času Tesla uvedla plně autonomní režim pro svůj Model X i S. Vůz ke své práci nepotřebuje řidiče. Automobilka šla ještě dál a chystá se spustit svůj vlastní autonomní carsharing pojmenovaný „Tesla Network“, který chce spustit příští rok.

Elon Musk samozřejmě očekává vlnu negativních komentářů. Před pár minutami proto vydal na svých stránkách video, které ukazuje, jak v praxi celý systém funguje.

Uvnitř Modelu X na videu sice sedí řidič, ten však ani jednou nezasáhne do řízení. Celou jízdu po pobřeží města Palo Alto v Kalifornii hlídá osm kamer, kterými nové modely Tesly oplývají. Vůz je samozřejmě schopný bezpečně projíždět křižovatkami a dávat přednost, popřípadě zastavit na červené. Na konci videa řidič vystoupí a Tesla Model X si střihne kolečko kolem parkoviště, kde nenajde volné místo. Při výjezdu z parkoviště pustí chodce a najde si místečko u výjezdu z areálu. Zajímalo by nás, kde by vůz zaparkoval v centru Prahy bez platné parkovací karty. Jakmile bude příležitost, určitě systém co nejrychleji otestujeme.

Zdroje:

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze