Ředitel Daimleru o Tesle a autonomních systémech

Ředitel Daimleru o Tesle a autonomních systémech
  • Daimler chce do roku 2025 ovládnout 25 % trhu prémiových elektromobilů
  • S vývojem autonomních systémů je podle ředitele firmy Daimler nejdále ze všech

Ředitel Daimleru Dieter Zetsche, který nám v Paříži představoval elektrický Mercedes Generation EQ, nedávno pronesl několik zajímavých vět kolem společnosti Tesla. Odpovědi překvapily nejednoho novináře, většinou totiž bývají vysoce postavení zaměstnanci automobilek skoupí na slovo. V teniskách a džínech oblečený Zetsche byl dost konkrétní. Například řekl, že do roku 2025 bude Mercedes mít 25 procent trhu prémiových elektromobilů.

Na otázku, jestli je nová EQ platforma pro elektrické vozy mířena proti Tesle, Zetsche odpověděl: „Jestli si to chcete interpretovat takhle, nemám s tím problém. Prostě chceme být číslo jedna v elektrickém prémiovém segmentu nejpozději do roku 2025.“

Elektrický prémiový segment dnes v podstatě neexistuje. A jestli ano, můžeme ho nazývat Tesla Model S. Dieter Zetsche se nechal slyšet, že již dnes se Tesle s modelem Generation EQ s dojezdem 500 kilometrů rovnají a do vedení se dostanou co nevidět. Problém je, že Generation EQ je jen koncept a Tesly jezdí již dávno po celém světě. Možná proto také na otázku, jestli je nyní Tesla hlavním konkurentem, musel odpovědět, že tomu tak očividně je.

Dále pak ředitel Daimleru mluvil o autonomních vozidlech. Opět byl přesvědčen o tom, že Mercedes je stran autonomních automobilů na špici a nikdo ho nepředežene. Doslova řekl: „S našimi technologiemi jsme určitě v čele před našimi konkurenty. Prostě si musíme přiznat fakt, že na automobilovém trhu není nikdo, kdo by byl s autonomní technologií tak daleko jako jsme my.“ V podstatě se nám ale sebevědomá forma vystupování Daimleru líbí. Čím více konkurence, tím rychlejší vývoj a lepší technologie pro nás, koncové zákazníky.

Zdroj: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze