Usednout za volant po alkoholovém dýchánku není dobrý nápad

Usednout za volant po alkoholovém dýchánku není dobrý nápad
  • I když už nemáte alkohol v krvi, stále nemusíte být způsobilí řídit
  • Alkohol ovlivňuje váš spánek a následující ráno máte pomalejší reakce

Alkohol. Největší nešvar a nejužívanější droga dnešní společnosti, která má negativní dopad na dění na našich silnicích. Můžete patřit mezi ty, kteří by v životě po bezprostřední konzumaci alkoholu za volant neusedli, ale i tak se můžete s negativními následky požívání alkoholu setkat. Co totiž velká většina z nás někdy udělala, je řízení v den následující po bujarém večírku. A zde může být kámen úrazu.

Ráno vstanete, hlava vás nebolí a když si zkusíte dýchnout do vlastního alkohol testeru, nic nenadýcháte. Ovšem i tak se na vás alkoholový dýchánek podepíše. S velkou pravděpodobností nejste dobře vyspalí a vaše reakce jsou značně pomalejší.

„Provedli jsme mnoho výzkumů včetně analýzy našich vlastních řidičských schopností po večeru stráveném ve společnosti,“ řekl Gundolf Meyer-Hentschel, ředitel Meyer-Hentschelova institutu. „U kocovinového obleku jsme použili sluchátka a brýle, které společně napodobují zvýšenou citlivost na hluk při kocovině, typické zvukové vjemy při migréně, závratě a oslepující bolest hlavy.“

O „opileckém obleku“, který si nechal vyrobit Ford, jsme vás již informovali. Automobilka ho využívá v programu Ford Driving Skills for Life, kde nabízí bezplatné kurzy pro mladé řidiče.

Jako jeden z prvních si oblek na vlastní kůži vyzkoušel Dr. Richard Stephens, odborník na alkohol se specializací na kocovinu z Keelské univerzity ve Velké Británii. „Lidé si často neuvědomují, do jaké míry mohou vedlejší účinky konzumace alkoholu ovlivňovat jejich schopnost základního fungování,“ řekl. „Kocovinový oblek to říká jasně a nahlas,“ dodal.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze