Tyto vytuněné elektrické Volkswageny na silnici jen tak nepotkáte

Tyto vytuněné elektrické Volkswageny na silnici jen tak nepotkáte
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Volkswagen na sraz majitelů vozů ID. ve švýcarském Locarnu přivezl několik exkluzivních elektromobilů
  • Koncepty vychází se standardních modelů ID., jsou ale výrazně upravené

Ve švýcarském Locarnu se konal už třetí mezinárodní sraz majitelů vozů ID. Nejenže se sem sjelo více než 140 elektrických vozů ID., ale přímo Volkswagen sem přivezl i několik skutečně exotických kousků, které na silnicích rozhodně jen tak nepotkáte.

Tyto vytuněné elektrické Volkswageny na silnici jen tak nepotkáte

ID.3 Pro IDversity

Projekt pracovníků v zácviku v továrně vyústil v tento těžce upravený model ID.3, který byl rozšířen o 6 centimetrů a dostal kompletně přepracovaný interiér s notnou dávkou alcantary. Zajímavostí je integrace kamerového systému virtuálních zpětných zrcátek z Audi e-tron. I přes svůj agresivní vzhled zůstala pohonná soustava netknutá, koncept tak nabízí klasický jeden motor na zadní nápravě s výkonem 150 kW.

VW ID.3 Pro IDversity

ID.3 1st SUNBURST

Druhá vystavená ID.3 v nepřehlédnutelné žluté barvě je pak výsledkem práce komunity ID. Drivers Club, jejíž sraz se právě v Locarnu odehrál. Členové komunity čítající už více než 15 tisíc majitelů vozů rodiny ID. hlasovali nejen o barvě, ale i o ztvárnění spojlerů nebo interiéru. Ten je na konceptu asi nejzajímavější, i když patřičně snížený podvozek a sportovní spojlery také zaujmou. V interiéru je totiž použit mix alcantary a malých dřevěných čtverečků, které tvůrci použili jak na přístrojové desce, tak například na sedadlech.

ID.3 1st SUNBURST

ID. Xtreme

Pro loňský sraz ID. Drivers Clubu byl vytvořen speciálně upravený model ID.4, který dostal drsnější terénní vzhled včetně předního rámu nebo střešních přídavných světel. Patřičně zvýšené auto dostalo také speciální rally 18" kola. I když vychází z modelu ID.4 GTX, podařilo se různými úpravami výrazně zvýšit systémový výkon čtyřkolky na 285 kW, špičkově až na 300 kW. Více informací o ID. Xtreme jsme vám přinesli před rokem zde.

ID. Xtreme

ID.5 GTX Xcite

Další z modelů, který postavili studenti ze saského Volkswagenu je výrazně upraveným modelem ID.5 GTX s výkonem 299 koní. Na první pohled zaujmou opravdu výrazná 22" kola s výrazně vystupujícími ráfky a matný zelený lak vozu. Interiéru zabaleného do alcantary pak dominuje oranžové prošívání. Největší skvost se pak skrývá v kufru a tvoří ho mohutný soundsystém s 2 000 w a dokonce i držák na elektrický skateboard Teamgee H5.

ID.5 GTX Xcite

ID X Performance

Světovou premiéru si pak na letošním srazu v Locarnu odbyla upravená ID.7 s výrazným sportovním nádechem. Do vínku dostala elektromotory o výkonu 411 kW a spoustu vizuálních změn zvenku i uvnitř. Více informací o koncepční novince najdete v tomto našem článku s videopohledem přímo z Locarna.

Volkswagen X Performance koncept
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze