Testujeme Visu Camper:one

Ptejte se na to, co vás zajímá
Testujeme Visu Camper:one
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Visu Camper:one je prvním kompletním camperem firmy Visu
  • Je postavený z osobního Transporteru a je pro čtyři lidi
  • Uvnitř nalezneme spoustu praktických detailů

Liberecká firma Visu, která se zabývá obytnými vestavbami do aut, postavila první kompletní mini camper, který už názvem říká, že jde o prvotinu této firmy. Jmenuje se totiž Visu Camper:one. Vychází z modelu VW Transporter Kombi T6.1, ale je komplexně upraven ve Visu:LAB tak, aby byl dokonalým společníkem pro jakýkoliv koníček a zábavu. Vše, co v autě najdete, stojí na principech Visu portfolia, ale žádný z produktů ale před zrozením Camper:one neexistoval.

Visu Camper:one je ukázka toho, co Visu umí

Visu Camper:one je postavený z naftové osobní dodávky, ale je to v podstatě ukázka toho nejlepšího, co firma Visu umí. Jedlotlivé prvky si tedy můžete pořídit i do jiných aut, včetně elektrických dodávek. Ostatně, původně ve Visu byla i myšlenka na takovouto přestavbu Volkswagenu ID. Buzz, ale jelikož ještě není k dispozici prodloužená verze, která nabídne větší prostor.Nakonec tedy padla volba na Volkswagen Transporter.

Spaní pro 2 dospělé a jedno dítě vznikne propojením obou prostorů do jednoho složením sedačky a rozložením matrace, jinak šikovně schované mezi sedačkou a modulem. I při rozloženém lůžku máte je k dispozici USB zásuvky pro dobíjení telefonu a na dosah ovládání ambientního i bodového osvětlení. Volitelně pak jako druhou ložnici lze použít střešní stan, který dokonale padne na Visu:LAB střešní nosič. Na ten se dá připevnit i Visu Roofka, neboli kompaktní markýza, kterou jednoduše zavlečete do kedrové lišty na střešním nosiči a pomocí hliníkových tyčí propnete. Vznikne tak příjemná ochrana před sluncem či slabším deštěm.


Vnitřní uspořádání je prakticky vyřešené

Prostor pro vše, co si potřebujete vzít s sebou, je zde vyřešen opravdu do detailu. Ve vestavbě jsou kvádrové prostory, jejichž součástí jsou tašky, které si můžete sbalit doma a poté nacvaknout do příslušných prostor. Pod vestavbou pak je šuplík, kde jsou, kromě skládacího žebříku ke stanu, také skládací kempingové židle, stůl a složená markýza. Prostředek vestavby se pak dá vyklopit nahoru a vznikne tím stolek, okolo kterého jsou sedačky z obou stran.

Vedle zadní dvojlavice pak je kuchyňský box, který má dole lednici a nahoře plynový vařič s výklopným dřezem. Kohoutek je magneticky připevněn na boxu a má v sobě elektrické čerpadlo, takže stačí poklepat a kohoutek z nádržky čerpat vodu. Vrchní část kuchyňského boxu, tedy vařič s dřezem a kohoutkem, je odnímatelná a můžete si ji v případě potřeby přesunout ven.

Vypadá to tedy velmi prakticky a v testu napíšeme, jaké je reálné použití. Zatím se pod článkem můžete ptát na to, co vás zajímá. Co půjde otestovat, to otestujeme a dočtete se to v testu. A můžete psát i dotazy na konkrétní prvky a jejich použitelnost v různých typech vozů. Při vracení vozu ujistíme odpovědi a dáme vám vědět. Například my se chystáme otestovat i vestavbu Visu Moiebox v dlouhodobě testovaném Citroënu ë-Berlingo. Zároveň máme i srovnání s originální Californií, kterou jsme testovali minulý týden.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze