Mercedes Sprinter má lepší infotainment než luxusní třída S
test

Mercedes Sprinter má lepší infotainment než luxusní třída S

  • Nová dodávka potěší systémem Mercedes-Benz UX
  • Nechybí on-line připojení
  • V interiéru překvapí bezdrátová nabíječka nebo výhradně USB-C porty

fDrive.cz není jen o elektromobilech, ale i o moderních technologiích v autech. A možná poslední typ auta, kde byste něco moderního hledali, jsou užitková vozidla. Ale chyba lávky. Do rukou se nám dostal nejnovější Mercedes Sprinter, který dokazuje, že i řidič rozvozové dodávky může mít moderní technologie limuzíny. A dokonce i lepší.

Nový Mercedes-Benz Sprinter totiž jako jeden z prvních Mercedesů nabízí nový infotainment s prostředím Mercedes-Benz User Experience, který debutoval v novém Áčku, kde jsme ho také velmi podrobně otestovali. A protože si svou premiéru odbyl relativně nedávno, nestačil se ještě dostat do nejnovějších generací limuzín třídy E a třídy S. V dodávce ale už je, i když samozřejmě za příplatek.

Uprostřed přístrojové desky se skví 10palcový Full HD displej, který má stejnou kvalitu a parametry jako právě v Áčku. Před řidičem už sice druhý velký displej jako v Áčku nenajdete, ale skvělý nový volant známý z nových luxusních osobních Mercedesů s dotykovými plochami, kterými displeje ovládáte, už ano. Infotainment samozřejmě můžete ovládat také dotykem a dokonce i českými hlasovými povely. Můžete například i zvyšovat teplotu v interiéru bez toho, abyste se podívali na displej. Aby se hlasový asistent aktivoval, stačí říct „Hej Mercedesi“.

Samotný systém Mercedes-Benz UX je krásně rychlý a nabízí velmi povedené prostředí, které jsme ostatně velmi dobře hodnotili i v Áčku. Samozřejmě v dodávce nečekejte pokročilé vychytávky jako rozšířenou realitu. Základní funkce ale infotainment má a velmi hezky zpracované. Oceníte vestavěné datové spojení, takže navigace poskytuje data o dopravě on-line. K dispozici jsou jízdní statistiky i on-line aplikace. A samozřejmě jsou podporovány Android Auto a Apple CarPlay.

Infotainment ale není jediným překvapením. V celém interiéru například najdete výhradně USB-C porty pro připojení vašich zařízení a v odkládací schránce na vrchu přístrojové desky dokonce i bezdrátovou nabíječku. Zabudované NFC pak dovolí rychlé spárování a připojení vašeho telefonu s  infotainmentem a následný poslech hudby nebo vyřizování hovorů.

Mercedes-Benz User Experience – test

Mercedes Sprinter dokazuje, že po stránce moderních technologií se můžete i v  dodávce cítit jako v limuzíně, a přitom za vašimi zády přestěhujete půlku bytu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze