Tesla s LG jedná o nové továrně na přelomové baterie, články 4680

Tesla s LG jedná o nové továrně na přelomové baterie, články 4680
Fotografie: Tesla
  • Kromě připravované linky v Koreji by se měly baterie vyrábět v USA i Evropě
  • Pro LG je to něco, s čím nemá zkušenosti, musí překonávat výzvy

Společnosti Tesla a LG Energy Solutions údajně jednají o výrobě nového a velmi očekávaného bateriového článku 4680, který je navržený Teslou, ve zbrusu nové továrně potenciálně v Evropě nebo USA. Informuje o tom electrek.co.

Společnost LG se stala jedním z oficiálních bateriových partnerů Tesly, když začala dodávat bateriové články pro Model 3 vyráběný v Číně. Je po Panasonicu teprve druhým dodavatelem baterií do vozů značky Tesla. Vzhledem k tomu, že Tesla představila vlastní bateriový článek 4680, navržený interně, LG hovoří o rozšíření své role dodavatele baterií. Podle electrek.co už LG buduje pilotní linku na výrobu těchto baterií v Koreji.

Podle Reuters lidé z LG, kteří si nepřáli být jmenováni, mluvili o tom, že LG vyrobilo již vzorky baterií 4680 pro Teslu. Zatím ale společnost čelí technologickým překážkám spojeným se zvyšováním produkce. „Společnost LG plánuje ve své nové továrně v USA vyrábět články 4680. Plánuje také vybudovat novou linku na články 4680 pro zásobování berlínské Gigafactory,“ uvedl jeden ze zdrojů a dodal, že kandidátem na evropský závod je Španělsko.

Jeden ze zdrojů uvedl, že LG nikdy tak velké válcové články hromadně nevyrábělo, ačkoli zvyšování kapacity baterie je správný směr. „Tesla je významným zákazníkem a společnost LG může jít do rizika,“ uvedl další zdroj. To tedy ukazuje, že LG se tímto pustí do něčeho, s čím zatím nemá zkušenosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze