Tesla nejspíše nabídne aerodynamická kola i pro Modely S a X

Tesla nejspíše nabídne aerodynamická kola i pro Modely S a X
Fotografie: Tesla
  • Podle vyjádření Tesly prodlužují aerodynamická kola dojezd až o deset procent
  • Možné zařazení kol do nabídky pro Modely S a X se objevilo v nové softwarové aktualizaci

Aerodynamika je u elektromobilů více důležitá než u spalovacího automobilu. Automobilky se snaží svá auta po aerodynamické stránce dovést prakticky k dokonalosti, ať už jde například o kamery místo zpětných zrcátek nebo speciální design disků kol. A právě jedna novinka ohledně kol se chystá i u americké automobilky Tesla, jak píše electrek.co.

Tesla Model 3

Tesla v nedávné aktualizaci přinesla možnost konfigurovat kola přímo v infotainmentu. Pokud se majitel Tesly Model 3 rozhodne změnit 18palcová kola za sportovní verze o 19 palcích, může si tato kola „potvrdit“ také v systému, aby se změna projevila v softwaru. To stejné platí i pro Tesly Model S a Model X.

Tesla se snaží dělat vše možné, aby maximálně prodloužila dojezd svých vozů. Americká automobilka je ve spotřebě o krok před konkurencí. I správně navržená kola mohou spotřebě prospět. Nejnovější testy ukazují, že při vysokých rychlostech mohou aerodynamická kola prodloužit dojezd až o tři procenta. Oddělení Tesly zodpovědné za jejich aero kola tvrdí, že dojezd prodlouží až o deset procent. Po úspěchu těchto kol u Modelu 3 to vypadá, že je Tesla nabídne i na Modely S a X.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze