Tesla Model X se podívala do posilovny. Nebrala si servítky a vzala to přes zeď

2
Tesla Model X se podívala do posilovny. Nebrala si servítky a vzala to přes zeď
  • Řidič Tesly Model X tvrdil, že auto zrychlilo ve chvíli, kdy šlápl na brzdu
  • Kousek od zdi, kudy Tesla vjela do tělocvičny, šel muž
  • Při nehodě se nikomu nic nestalo

Tesla Model X se na Floridě podívala do jedné z místních posiloven. Nepřišla však dveřmi a aby si zaposilovala, ale v důsledku omylu projela zdí. Vysvětlení řidiče je poměrně vtipné. Podle jeho slov Tesla zrychlila ve chvíli, kdy zašlápl brzdový pedál.

Není to první podobné vyjádření, kdy řidič Tesly tvrdil, že šlápl na brzdu a auto zrychlilo. Nikomu nejspíše nedochází, že auto je dnes počítač a není tak problém si vytáhnout nejrůznější data o tom, co přesně se dělo před nehodou. Určitě nebudete překvapeni, když z těchto dat vyšlo najevo, že řidič šlápl na plyn.

Bereme bezpečnost našich zákazníků velmi vážně a jsme rádi, že se při této nehodě nikomu nic nestalo. Zkoumáme všechny diagnostické záznamy vozidla při každé nehodě, a to včetně výstupů ze dvou senzorů, které má jak brzdový, tak plynový pedál. Ty jasně ukazují, jaký pedál byl při nehodě stlačen,“ zaznělo v oficiálním vyjádřením Tesly.

Celá událost byla zaznamenána na kameru. V té době byl v tělocvičně přítomen jeden člověk a v době nehody šel přesně na místo, kudy Tesla za několik desetin vteřiny přijede. Naštěstí se nikomu nic nestalo. V posledních dnech jde o druhou bizarní nehodu, kde hlavní roli hraje Tesla Model X. Nedávno si jedna zaplavala v Holandsku. Řidič tak nechtěně zjistil, že ve chvíli, kdy se Tesla Model X potápí, tak automaticky otevře dveře.

Zdroj: businessinsider.com

Diskuze ke článku
Jakib
Máte tam chybu "že šlápl na plynový pedál a auto zrychlilo" :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze