Tesla Model 2 dorazí na trh ještě letos, říká Musk

9
Tesla Model 2 dorazí na trh ještě letos, říká Musk
Fotografie: Tesla
  • Práce na levné Tesle podle šéfa automobilky pokračují
  • Přitom to byl právě on, kdo tyto informace nedávno dementoval
  • Tesla má dlouhodobě problém s plněním termínů uvádění nových vozů

Záměr vyrábět levnou Teslu za 25 000 dolarů (555 000 korun) oznámil Elon Musk veřejnosti už v srpnu 2020, přičemž počátkem září 2021 ujišťoval fanoušky, že práce zdárně pokračují. Jenže v lednu 2022, tedy v měsíci, kdy Tesla obvykle oznamuje hospodářské výsledky z předchozího roku a zároveň informuje o chystaných novinkách, Musk sdělil, že na levné Tesle nepracují. Uplynulo však sotva 13 měsíců a Elon Musk odvolává, co odvolal a slibuje, co slíbil. Nová levná Tesla prý dorazí na trh ještě letos. Jestli to je tentokrát pravda, ukáže až čas, ovšem časovou i obchodní logiku by tento krok měl. Konkurence mezi technicky náročnými, výkonnými elektromobily rychle sílí, zatímco trh s těmi levnými je zatím zcela nenasycen. Aspoň tedy na západní straně světa.

I s informací přišel cravingtech.com s odvoláním na Twitter. Žádné další oficiální informace k budoucí Tesle nejsou, jen řada více či méně věrohodných dohadů. Mezi ty důvěryhodnější patří fakt, že novinka se bude vyrábět v Šanghaji a půjde o menší vůz patřící nejspíš do nižší střední třídy. Čínskými médii také prosakují zprávy, že k výrobě budou použity inovativní lisy Gigapress, které už údajně mají být objednány. Hovoří se také o inovativní architektuře baterií, která by měla výrazně zlepšit její vlastnosti i cenu. Naopak název je zatím ryzí spekulací, stejně jako očekávaná kapacita baterie kolem 50 kWh, dojezd kolem 400 km a velmi úsporný interiér, ve kterém dost možná bude chybět nejen volant, ale údajně i pedály. Nechme se překvapit.

Diskuze ke článku
Kryštof Dostál
Kryštof Dostál
Ato spoléhající jen na autopilota si nedokážu představit. Já bych si ho do Tesly ani nenakonfiguroval kdybych si teď nějakou objendával. Podle mě za to nestojí. Na levnou Teslu jsem ale hodně zvědav. Nějaké maličké auto které ale ujede uctyhodnou vzdálenost bych bral. Jen si myslím že tohle nebude čtyřkolka a to je něco co od auta chci
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Naposledy upraveno: 20. 2. 2023 17:03
Cravingtech zmiňuje Tweet, ale nedávají tam žádný konkrétní link. Prošel jsem Elonovy Tweety a v posledních jsem nic takového neviděl. Máte link, kde se to dá ověřit? Další otázkou je, jestli to ještě bude mít volat a bude se to prodávat fyzickým osobám?
Jiří Pravda
Jiří Pravda
Absence volantu a jiných zásadních komponent je blbost. Spíš si myslím, že v úsporném autě bude spousta věcí řešena mechanicky. Už tak mi přijde, že je tesla takový načančaný holobyt.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze