Elon Musk: Ne, na levné Tesle nepracujeme. Nemáme na to čas

1
Elon Musk: Ne, na levné Tesle nepracujeme. Nemáme na to čas
Fotografie: Tesla
  • Tesla zpočátku slibovala levné elektromobily
  • Nyní se k tomu nechce znát
  • Přednost mají výnosnější projekty

Není to tak dlouho, co se Elon Musk chlubil, že Tesly se čipová krize prakticky nedotkla. Jenže během nedávného oznamování fantastických hospodářských výsledků za čtvrtý kvartál 2021 zaznělo podle cnet.com i několik méně příjemných zpráv. Jednou z nich je, že Tesla nepracuje na elektromobilu za 25 000 dolarů (548 000 Kč), jak její šéf sliboval ještě počátkem září 2021. Automobilka má prý důležitější starosti. Ještě pozoruhodnější je ale odůvodnění – prý za to může stále trvající čipová krize.

Automobilka neuvedla v roce 2021 žádný nový vůz, i když tou dobou měly k zákazníkům proudit jak Cybertrucky, tak elektrické tahače Semi. Jejich uvedení ale provázejí neustále prodlužovaná zpoždění. Vzhledem k počtu rezervací, které automobilka na oba modely eviduje, se tedy přednostně věnuje jejich reálnému dokončení. A také vylepšování autonomního systému FSD, který už Tesla stačila výrazně zdražit, ani by byla v dohledu doba jeho praktické použitelnosti. Otázkou tedy zůstává, jak dlouho budou v prostředí rychle sílící konkurence zákazníci Tesle podobné chování ještě tolerovat. Ostatně i Tesla Model 3 byla původně uváděna jako vůz za 35 000 dolarů (767 000 Kč).

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Že jde do tuhýho je jasný. Že to Tesla nemusí zvládnout taky a že to nejspíš tradičním automobilkám nenatře taky. Tesla má spoustu chyb ve svých autech a je čím dál míň důvodů je vlastnit. Já ale tesle fandím. Ne nepřinesla EV, to udělala EU, ale přinesla do odvětví zcela nový a jiný pohled na výrobu, konstrukci, technologie atp. A to staré automobilky ještě nedohnaly a pořád ne a ne se tam dohrabat. Štika v rybníce Tesla. Telsa rulez. Nakonec ji doženou a dají ji to sežrat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze