T-Mobile hackathon, akce na podporu chytrých aut

T-Mobile hackathon, akce na podporu chytrých aut
  • Hlavním partnerem je společnost Microsoft
  • Výherci si mezi sebou rozdělí 100 tisíc

Zajímavou akci si pro vývojáře, developery, designéry, odborníky z IT, vysokoškoláky, freelancery a drobné podnikatele připravila společnost T-Mobile ve spolupráci s Microsoftem. Akce nese název T-Mobile hackaton a jejím cílem je přijít s inovativním nápadem či prototypem aplikace na otevřené platformě Mojio, která řeší mobilitu, dopravu a základní zabezpečení aut.

Počítač v autě

Pro hlavní tři vítěze je připraveno celkem 100 tisíc, které si na akci rozdělí. Za první místo obdrží výherce 50 tisíc, za druhé potom 30 tisíc a na třetího v pořadí zbývá tisíc dvacet. Tím to však nekončí. I po samotné akci poskytne T-Mobile výhercům další finanční podporu pro vývoj aplikace. Hackaton se uskuteční 2. až 4. 12 v Impact Hubu v ulici Drtinova na Praze 5.

„Pro naše zákazníky připravujeme ke konci roku 2016 zajímavé řešení, jak velmi jednoduchým způsobem vytvořit chytré auto i ze starších modelů aut. Platforma, na které řešení poběží, je stále otevřená a my zde vidíme obrovskou příležitost pro české vývojáře, kteří se začínají i ve světě velmi dobře prosazovat,“ řekl Otakar Mráz, manažer kategorie produktů T-Mobile.

„Naší vizí je, aby inovace, které přináší cloud, byly dostupné a prospěšné každému. Proto podporujeme neziskové organizace, začínající firmy i vývojáře. Microsoft například umožňuje start-upům využívat naše nástroje v oblasti rozpoznávání, strojového učení a umělé inteligence, abychom urychlili vznik dalších skvělých nápadů, jak pomocí technologií změnit svět k lepšímu. V rámci programu BizSpark pak mohou začínající firmy využívat naši cloudovou platformu Azure zcela zdarma,“ uvedl Milan Hrabovský, ředitel divize vývoje z Microsoftu.

Výherci dostanou příležitost dostat se do fast-track programu BizSpark+, kde jsou k dispozici vývojářské nástroje zdarma.

Více informací najdete na stránkách akce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze