Chytré auto od T-Mobile v Česku oslavilo druhé narozeniny a vstupuje na polský trh

2
Chytré auto od T-Mobile v Česku oslavilo druhé narozeniny a vstupuje na polský trh
  • Zařízení vás umí informovat o vašem vozidle, a to včetně otřesů
  • Pořídit si můžete i službu bez Wi-Fi sítě, kdy vám notifikace stále budou normálně fungovat
  • Notifikace fungují velmi spolehlivě, jejich prodleva je v řádu jednotek vteřin
  • Aplikace je k dispozici jak na Android, tak iOS i watchOS

Úspěšný pilotní projekt Chytrého auta v České republice dal zelenou spuštění v dalších evropských zemích. Po Německu a Rakousku mohou nyní svá auta „nachytřit“ i řidiči v Polsku. Služba Chytré auto byla v Česku spuštěna před dvěma roky, 1. prosince 2016, a čeští řidiči s její podporou denně uskuteční 5 400 jízd po celé České republice.

Chytré auto od T-Mobile

T-Mobile Chytré Auto je krabička, kterou si zapojíte do OBD portu. Následně přes aplikaci v Chytrém telefonu nebo na chytrých hodinkách můžete auto „obsluhovat“, tedy si ho odemknout, zamknout, lokalizovat a tak podobně. Jde o řešení, které dnes nabízí prakticky každá prémiová automobilka. Výhodou řešení od T-Mobile je to, že i ze staršího auta uděláte chytré.

Statistiky ukazují, že nejvíce jízd je realizovaných překvapivě až ve 20 hodin. Další špičky jsou v 7 hodin ráno a v 17 hodin navečer. Průměrná jízda je přitom dlouhá 17 km a polovina jízd je kratších než 6 km. Za den uživatelé Chytrého auta uskuteční 5 400 jízd po celé České republice. Průměrný rok výroby vozidel s instalovaným zařízením je 2010, přičemž nejstarší vůz s OBD portem je z roku 2001. Nejvíce jsou zastoupené vozy značky Škoda (29 %) a Volkswagen (16 %), první trojici doplňují vozy Ford (9 %). Své zástupce však mají ve statistice i Rolls Royce, Maserati nebo Maybach.

Diskuze ke článku
Láďa_MIEV
Nefunguje u elektromobilů...
Zkoušel jsem MiEV a IONIQ electric, který sice v seznamu T-mobile uveden je, přesto nefunguje.
Rád bych ho používal u IONIQa a nahradil tak chybějící on-line spojení s autem, bohužel cca 40 prodaných kusů není pro programátory prioritou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze