Stellantis představuje první udržitelné motorové mazivo Quartz EV3R 10W-40

1
Stellantis představuje první udržitelné motorové mazivo Quartz EV3R 10W-40
Fotografie: Stellantis
  • Produkt je vyroben z prémiového regenerovaného oleje
  • Nabízí stejný výkon jako mazivo na bázi nejkvalitnějších olejů
  • Ekodesign zahrnuje 100% recyklovatelný obal.

Skupina Stellantis, která je hybnou silou transformace automobilového průmyslu, podporuje jako první výrobce automobilů princip oběhového hospodářství při vývoji maziv a v souladu se svým závazkem k environmentální odpovědnosti uvádí na evropský trh prémiové udržitelné mazivo Quartz EV3R 10W-40. Strategie oběhového hospodářství skupiny Stellantis „4R“ (Reman, Repair, Reuse, Recycle) a společnosti TotalEnergies Lubrifiants „3R“ (Reduce, Reuse, Regenerate) pro odpovědné nakládání s výrobky s ukončenou životností a odpadem, který z nich vzniká, vedly k vytvoření maziva společné značky TotalEnergies Lubrifiants – SUSTAINera, prvního udržitelného maziva na trhu vyrobeného z prémiových regenerovaných základových olejů: Quartz EV3R 10W-40.

Regenerovaný olej je odpadní olej, který prošel procesem rafinace, aby se obnovily jeho vlastnosti a výkonnost. Tato spolupráce je dalším důležitým krokem v dlouhodobém strategickém partnerství společnosti TotalEnergies Lubrifiants a skupiny Stellantis. Pro mazivo Quartz EV3R 10W-40 vytvořil tým výzkumu a vývoje společnosti TotalEnergies Lubrifiants prémiový inovativní motorový olej využívající syntetickou technologií oběhového hospodářství vyrobený ze 100% vysoce kvalitních regenerovaných základových olejů. Mazivo splňuje standardy kvality SUSTAINera i výkonnostní požadavky mnoha dalších výrobců automobilů a nabízí stejný výkon jako jeho ekvivalent na bázi panenských olejů. Mazivo Quartz EV3R 10W-40 snižuje opotřebení až o 46 % oproti průmyslovým limitům a zlepšuje čistotu pístu až o 20 % v porovnání se základovým olejem. Prémiový udržitelný motorový olej Quartz EV3R 10W-40 má až o 50 % nižší uhlíkovou stopu než předchozí generace Quartz 7000 10W-40.

Využívá vysoce kvalitní odpadní oleje pocházející z různých zdrojů v rámci čistě oběhového hospodářství a ekodesignového přístupu. Tyto hodnoty splňují i obaly. Litrové a pětilitrové lahve jsou vyrobeny z 50 % z recyklovaného plastu a samy o sobě jsou 100% recyklovatelné. Tento nový olej je vhodný pro benzínové i naftové motory vozidel značek Peugeot, Citroën, DS a Opel pod označením PSA B71 2300 a je schválen mnoha dalšími výrobci. V Evropě je k dostání ve všech obvyklých prodejních místech. V současné době probíhá nový technický vývoj, který nabídku maziv SUSTAINera rozšíří a doplní. Alison Jones, Senior Vice President Global Circular Economy uvedla: „Toto výrobcem schválené mazivo vzešlé ze spolupráce s TotalEnergies Lubrifiants a splňující závazek skupiny Stellantis v oblasti udržitelnosti je dalším příkladem našich inovací pro lepší budoucnost. Jako součást naší řady poprodejních automobilových produktů SUSTAINera využívá principy oběhového hospodářství, jež umožňují regeneraci a opětovné využití odpadu z automobilového průmyslu.

Pierre Duhot, Senior Vice President of Lubricants and Specialities ve společnosti TotalEnergies dodal: „Společnost TotalEnergies Lubrifiants dlouhodobě spolupracuje se skupinou Stellantis. Jsme proto velmi hrdí, že můžeme v úzké spolupráci se SUSTAINera uvést na trh Quartz EV3R 10W-40, první výrobek řady Quartz EV3R. Víme rovněž, že vývoj bude pokračovat díky naší nedávné akvizici finské společnosti Tecoil specializující se na výrobu nejkvalitnějších rafinovaných základových olejů.

Diskuze ke článku
Michal Michal
Michal Michal
Hezký marketing, ale první určitě ne.
Už v 60. letech minulého století byl v ČSSR uzákoněn zpětný odběr upotřebených olejů a rafinerie Ostramo z nich vyráběla mazací oleje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze