Prověřená technika proti budoucnosti. Sprint BMW i8 vs. Mercedes G63

  • Máte raději staré poctivé vozy s velkým objemem, nebo dáváte přednost downsizingu a různým technologickým vymoženostem?
  • Zajímavé porovnání těchto dvou automobilových světů si vzal na starost Autoblog, který poměřil síly Mercedesu G63 a BMW i8

Říkáte si, že to, co na nás dnes chrlí automobilky, již nejsou pořádná auta? Downsizing kam se člověk podívá a pod kapotou velké většiny stěžejních modelů dnes najdete i elektromotor. Řešení záludné otázky, co je ve finále lepší volbou, vám dnes nedáme. Ale přinášíme vám ukázku několika sprintů, kde se vedle sebe postaví stará dobrá klasika v podobě Mercedesu G63 proti BMW i8, které bude reprezentovat nejmodernější techniku automobilového průmyslu. Kdo podle vás vyhraje?

Jen pro připomenutí: pod kapotou Mercedesu je dvakrát přeplňovaný osmiválec, zato v BMW i8 najdete motor o pět válců menší, kterému však sekunduje elektromotor. Celkový výkon soustavy v BMW i8 je 362 koní a zrychlení je otázkou 4,4 sekund.

TIP: Udrží BMW i8 krok s M4 ?

Je jasné, že rovnocenný souboj to úplně nebyl, ale pro změření sil v podobě léty osvědčeného Mercedesu G63 s velkým obsahem, který v sobě nemá mnoho moderních technologických prvků, proti jednomu z nejnabitějších vozů alespoň co se technologie týká, to jistě bohatě postačí.

Zdroj: autoblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze