Podívali jsme se na policejní BMW i8, které nepatří policii. Jak je to možné?

Podívali jsme se na policejní BMW i8, které nepatří policii. Jak je to možné?
  • BMW i8 zahalené do policejního kabátu patří německému projektu Tune It! Safe!
  • Podobný projekt s názvem Tuning Bezpečně! běží i v České republice
  • O ladění BMW i8 se postarala tuningová společnost AC Schnitzer

Ať se nám to líbí nebo ne, tak BMW i8 si velká část veřejnosti pamatuje především kvůli neslavné nehodě české policie. Jiní už auto dávno znali třeba i díky lidem, jako je Wayne Rooney nebo Conor McGregor. Ano, oba dva BMW i8 měli či stále mají. A jedno velmi netradiční BMW i8 můžete potkat i v Německu.

Není to úplně obyčejná i8ka, jak můžete vidět už na samotných fotografiích. Je „oblečená“ do policejních barev, ale nejde o policejní vůz. Jedná se o Show Car německého projektu Tune It! Safe! neboli tuning bezpečně. Podobný projekt funguje i v České republice. Ukázkovým autem se stala Škoda Octavia, kterou „stavěla“ tuningová společnost BSR. Ta má pro zajímavost i tuningový kit pro BMW i8. Ten zvedne výkon o 38 koní. Pod plynovým pedálem pak máte k dispozici stádo rovných 400 koní. Jedná se však o tuningový kit pro model BMW i8 vyráběný od roku 2014 do roku 2017.

Cílem projektu, ať už se bavíme o tom českém či německém, je ukázat, že tuning není nic špatného, když se dělá profesionálně. Tuning především v České republice je velmi negativně vnímaný a přesně to chtějí oba dva projekty změnit.

S německých „Show Carem“ si pohrála společnost AC Schnitzer. Pod kapotou pracuje 1,5litrový tříválec. Maximální systémový výkon je 374 koní a 570 Nm točivého momentu. Na autě je nový aerodynamický karbonový balíček či jiná kola. Na toto výjimečné BMW i8 jsme se mohli podívat na Essen Motor Show. Už sériová verze přitahuje davy, takže není divu, že tato v policejním hávu byla neustále v centru dění.

Technické parametry BMW i8 Roadster (2018)

Kompletní specifikace
Konstrukceroadster, 4 689 × 1 942 × 1 291 mm, 1 595 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon275 (170 + 105) kW, 374 (231 + 143) koní
Baterie11,6 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 55 km
Cena od4 230 200 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze