Spatřen prototyp Mercedesu řady EQC, či EQE

Spatřen prototyp Mercedesu řady EQC, či EQE
Fotografie: mercedes.com
  • Mercedes dokončuje jeden z deseti plně elektrických modelů
  • Jeho dojezd dle WLTP má činit až 480 km
  • Je pravděpodobné, že bude k dispozici také ve verzi AMG

Jedno z deseti plně elektrických SUV od Mercedesu bylo spatřeno při testování. I přes silné maskování je jisté, že Mercedes chystá druhou generaci řady EQC, nebo ještě o něco větší EQE. Informaci o tom přináší insideevs.com.

Prototyp brázdící německé silnice zatím nejsme schopni přesně pojmenovat. Můžeme však s jistotou říci, že se jedná o plně elektrické SUV značky Mercedes–Benz. S maskovanými prototypy automobilky, které mají registrační značky s písmeny BB, se setkáváme i v některých našich městech, například v Praze nebo v Plzni, kde automobilka provádí obdobné testy jako ve svém vývojovém sídle v Sindelfingenu.

Mercedes–Benz představí do roku 2025 deset elektromobilů

Vozidlo v tomto videu, které bylo natočeno uživatelem walkoARTvideos, je bezpochyby prototypem elektromobilu Mercedes-Benz. Automobilka má v plánu do roku 2025 uvést na trh nejméně 10 různých plně elektrických vozidel a toto je rozhodně jedno z nich.

mercedes-benz-eqc_01

Podle některých zdrojů nás čekají ještě verze sedan a crossover. Všechny tyto nové elektrické vozy budou na rozdíl od současného elektrického EQC, který je postaven na upravené verzi platformy GLC, stát na bázi architektury MEA.

Jak EQC, tak EQE budou mít údajně dojezd podle WLTP přesahující 480 km a budou nabízet několik variant výkonu. Je velmi pravděpodobné, že budou k dispozici také ve verzi AMG.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze