Vyzkoušeli jsme, jak funguje sdílení Mercedesu v rodině nebo práci
test

Vyzkoušeli jsme, jak funguje sdílení Mercedesu v rodině nebo práci

Test Mercedes Me Share

Mercedes je premiantem v digitálních technologiích a jednou ze služeb, kterou nabízí, ale o které se málo ví, je možnost sdílení auta s rodinnými příslušníky, kamarády nebo kolegy v práci bez složitého domlouvání se nebo předávání klíčků. Díky Mercedes Me Share vyřídíte vše přes mobilní aplikaci. Přinášíme praktické zkušenosti s fungováním služby.

Znáte to. Jste skupina několika spolubydlících, kolegů v práci či kamarádů a jen jeden z vás má auto. Čas od času si ho potřebuje někdo další půjčit a pak vás čeká domlouvání termínu zápůjčky na základě toho, kdy auto budete potřebovat, dalších detailů a v neposlední řadě předání klíčků. Pokud máte některý z novějších Mercedesů, můžete si tento proces značně zjednodušit pomocí aplikace Mercedes Me Share. Do té se přihlásíte vaším Mercedes Me účtem a uvidíte v ní vaše auta. Video a text níže vám prozradí, jak celá služba v praxi vlastně funguje.

Vyzkoušeli jsme sdílení auta přes Mercedes Me Share

Pokud vaše auto chcete sdílet, můžete jednoduše spustit aplikaci Mercedes Me Share, zadat čas, kdy auto nepotřebujete, a lokalitu (okruh), kde auto chcete sdílet. Toto je trochu zvláštní, ale velmi důležité, protože zájemcům o vaše auto se vaše nabídka ke sdílení zobrazí právě jen v definovaném okruhu. Pak už jen stačí umístit druhý klíček od vašeho auta do schránky spolujezdce, auto zamknout vaším primárním klíčem a je hotovo.

Sdílení auta přes aplikaci Mercedes Me Share

Zájemce si pak najde vaši nabídku rovněž v aplikaci Mercedes Me Share, kam se přihlásí svým Mercedes Me účtem. Skrze aplikaci si auto odemkne, z přihrádky vyzvedne klíče a auto používá. Aplikace nijak neřeší platby, jde ostatně o sdílení auta mezi kamarády, kolegy nebo známými a je na vás, jak se na finančním vyrovnání dohodnete. Stejně tak aplikace nijak neřeší, že uživatel přesáhne povolenou dobu výpůjčky, majiteli vozu jen pošle notifikaci.

Mercedes Me Share fungovalo v rámci našeho testu dobře a jde o zajímavou možnost, jak zjednodušit sdílení auta v rámci určité komunity. Škoda ale, že je nutná samostatná aplikace a není to integrováno do primární aplikace Mercedes Me, zjednodušením by bylo rovněž možnost eliminovat nutnost vkládání klíčků do schránky před spolujezdcem a auto odemykat a jezdit s ním jen pomocí telefonu, to však zatím Mercedesy neumí.

Klady
  • spolehlivé fungování
  • jednoduchá funkčnost
Zápory
  • nutnost používat fyzický klíček
  • není součástí základní aplikace Mercedes Me
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze