Škoda prozradila elektrickou budoucnost

1
Škoda prozradila elektrickou budoucnost
Fotografie: skoda-storboard.com
  • Současnost je ve znamení Enyaqu s crossoverem
  • V budoucnu bude nové elektrické Citigo, Octavia a sedan

Nový šéf Škoda Auto, Thomas Schäfer, odhalil pro autoexpress.co.uk nové plány na malé městské auto o velikosti ID.1 a další elektromobily. Vozidla by měla být postavena na modulární platformě MEB a současnost je podle informací výhradně v roli crossoveru Enyaq, v dohledné době se pak objeví ještě menší hatchback.

Očekává se, že platforma MEB se pro malé městské auto upraví v délce na přibližně čtyři metry a opět se bude jednat o sérii vozidel koncernu Volkswagen, jako u současného modelu Citigo iV. Cena tohoto městského auta by se podle prvních odhadů měla pohybovat kolem 600 tisíc Kč, výroba by podle Schäfera neměla začít dříve než v druhé polovině tohoto desetiletí.

V budoucnu přijde sedan a Octavia

Kromě malého auta do města Schäfer potvrdil i příchod nového elektrického sedanu, přibližně stejné velikosti jako Octavia, mohl by přijít na trh okolo roku 2025. Název sedanu nebude Octavia, ale zcela nový, jelikož elektrická verze prodejního hitu automobilky přijde podle odhadů v roce 2030. „Octavia je náš klíčový model“, řekl Schäfer.

Diskuze ke článku
Ivan Varcek
Ivan Varcek
Octavia v 2030 to ako fakt? Kto iný oznamuje modely 10 rokov dopredu? Veľké sklamanie v Škodovke. 2023 by už bolo na hrane.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze