Škoda Octavia RS iV nafocena na českých silnicích

Škoda Octavia RS iV nafocena na českých silnicích
  • Momentálně se neví, jakou pohonnou jednotku bude plug-in hybridní Škoda Octavia využívat
  • Spekulovat můžeme, že půjde o dvoulitrový benzinový čtyřválec a elektromotor
  • Více informací se dozvíme na blížícím se autosalonu v Ženevě

Škoda Auto nejdříve představila plug-in hybridní Superb, později jsme se dozvěděli, že plug-in hybridní pohon dostane i Octavia a Octavia RS, kterou se nyní povedlo nafotit při testování.

Octavia RS iV, jak je správný název plug-in hybridní verze, se pilně testuje a nafotit se povedlo varianty liftback i combi. Všimnout si můžeme dvou koncovek výfuku, ale s velkou pravděpodobností bude jeden falešný, jako tomu bylo v minulé generaci. Nabíjecí port je v místě nad levým předním kolem, jak jste si mohli všimnout na ikonce, fotografie se povedlo pořídit společnosti BSR Česká republika a Slovensko, která se věnuje tuningovým úpravám nejen vozů Škoda Auto.

Co přesně bude pod kapotou? To momentálně nevíme. Doufáme ale, že půjde o dvoulitrový čtyřválec, který s velkou pravděpodobností bude spalovat benzin. Naftový plug-in hybrid má momentálně v nabídce pouze Mercedes. Ve finále však může jít o stejný motor, jako má Škoda Superb iV. Jak na tom bude Škoda Octavia RS iV s výkonem/dojezdem rovněž není jasné. Dozvíme se to však už na ženevském autosalonu, kde Škoda Octavia RS iV zažije světovou premiéru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze