Škoda Auto postaví speciální nabíjecí stanici. Co dále má v repertoáru?

Škoda Auto postaví speciální nabíjecí stanici. Co dále má v repertoáru?
  • Díky speciální technologii bude moci Škoda Auto své rychlonabíjecí stanice provozovat i na odlehlých místech
  • Škoda Auto DigiLab Israel zahájil svůj provoz počátkem roku 2018
  • DigiLab je zaměřený na posilování kompetence Škody Auto v oblasti digitalizace

Škoda Auto DigiLab Israel Ltd. v Tel Avivu zahájil svůj provoz na začátku roku 2018. Od té doby se stačil propojit s mnoha místními startupy a technologickými firmami. Pobočka pražského Škoda Auto DigiLabu, kterou založila společnost Škoda Auto s izraelským importérem Champion Motors, společně se svými silnými partnery vyvíjí nejrůznější digitální služby mobility a IT-technologie včetně inovací v oblasti hardwaru a softwaru. Inovační centrum automobilky nedávno dohodlo další kooperace s aktéry na startupové a technologické scéně v Tel Avivu. Informoval o tom předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier ve svém projevu na Smart Mobility Summitu v Tel Avivu.

Škoda Auto DigiLab Izrael

Náš cíl, který jsme definovali v naší Strategii 2025, zní: Škoda Auto je Simply Clever společnost pro nejlepší řešení mobility. Zintenzivnili jsme digitální transformaci v celém podniku a nyní na silnice a do zařízení našich zákazníků přivádíme i první projekty naší spolupráce s izraelskými technologickými startupy,“ uvedl předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier. Chief Digital Officer Škoda Auto, Andre Wehner, dodává: „Náměty startupů důsledně využíváme k realizaci naší strategie v oblasti mobility a digitalizace. Škoda Auto DigiLab Israel Ltd. současně nabízí startupům optimální prostředí k tomu, aby vyvíjely zajímavé náměty a projekty, jejichž realizaci pak podpoříme naším know-how.“

Například nedávno na trh uvedená aplikace Citymove dovede kdykoli ukázat nejrychlejší a nekomfortnější cestu do cílové destinace: dotykem prstu na obrazovku lze sestavit nejchytřejší variantu dopravního spojení, služby objednat a přes společnou platební bránu zaplatit. Aplikace přitom využívá v celosvětovém srovnání jedinečný AI-software společnosti Anagog, který lze využít i k predikci volných parkovacích míst nebo k individualizaci nabídek služeb.

Škoda Auto DigiLab Izrael

Aktuálně se v Izraeli zabývá projekty z oblasti automotive zhruba 640 startupů a výzkumných skupin – sedmkrát více než v roce 2013. Také Smart Mobility Summit, nejvýznamnější izraelská akce z oblasti smart mobility, ukázala dynamiku místní startupové scény. Zároveň poskytla platformu pro konkrétní vize budoucích řešení mobility a nových kooperací Škoda Auto DigiLab Israel Ltd. Inovační centrum aktuálně pracuje se zhruba desítkou inovativních technologických společnosti. Sedm s nich je ve fázi konkrétního vývoje produktu a jedna svůj produkt zanedlouho uvede na trh.

Tou je firma Chakratec, která vyvinula systém akumulace elektřiny na bázi kinetického setrvačníku. Tato technologie zachycuje zátěžové špičky v síti a umožňuje provozovat ultra-rychlé nabíječky i na odlehlých místech, kde není dostatečná síť. Tato technika umožňuje téměř neomezený počet hlubokých nabíjecích a vybíjecích cyklů. Jelikož se jedná o mechanickou technologii bez chemických bateriových článků, je navíc mimořádně ekologická. První „Kinetic Power Booster“ od Chakratecu bude zanedlouho sloužit také v Praze. Firma Guardian Optical Technologies pracuje na senzorech na bázi mikrovlnné technologie. Ty zaznamenají nejmenší vibrace a pohyby ve voze a tato data zpracovávají v reálném čase. Tímto způsobem systém například rozpozná nesprávně připevněnou dětskou sedačku nebo pozná, že některý z pasažérů není správně připoutaný.

Škoda Auto DigiLab Israel Ltd., izraelská odnož pražského Škoda Auto DigiLabu, zahájila svou činnost na začátku roku 2018. Stejně jako pražský Škoda Auto DigiLab je i toto centrum zaměřeno na posilování rozvojové kompetence společnosti Škoda Auto v oblasti digitalizace o lokální know- how.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze